Trump, după atacurile de vineri din Londra: Primarul e un dezastru. Ar trebui să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver / Getty Images
FOTO Guliver / Getty Images

După ce l-a numit „ratat total”, preşedintele SUA, Donald Trump, spune despre primarul Londrei că este „un dezastru” şi că ar trebui să demisioneze, Londra fiind catalogată, după atacurile de vineri, drept „Londonistanul Lui Khan”.

Afirmaţiile au fost făcute de Trump după ce, vineri, doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi în mai puţin de 20 de ore, informează Reuters şi AFP.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra "oraşul înjunghierilor" şi a afirmat că "acesta este Londonistanul lui Khan", o expresie menită să descrie eşecul municipalităţii londoneze de a-i gestiona pe extremiştii musulmani.

"Londra are nevoie cât mai curând posibili (ASAP) de un nou primar. Khan este un dezastru - va fi şi mai rău!" a scris Trump pe Twitter, citat de Agerpres.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat ''dezgustat" de acest nou val de agresiuni în oraşul său devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime în capitala britanică, iar pentru anul în curs numărul acestora a ajuns la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneză, un "ratat total", după ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitaţia adresată preşedintelui american de a efectua o vizită de stat în regat, şi l-a comparat pe Donald Trump cu fasciştii secolului al XX-lea.

Duşmănia lui Donald Trump faţă de Sadiq Khan durează de câţiva ani. Khan a criticat eforturile lui Trump de a interzice primirea călătorilor din ţările musulmane, în timp ce liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primar pentru modul în care a gestionat atacul terorist din 2017 de pe un pod londonez, soldat cu moartea a 11 persoane.

Editorialistă cunoscută pentru polemicile sale virulente, Katie Hopkins a scandalizat opinia publică în 2015, când a numit migranţii "gândaci" într-un articol apărut în tabloidul The Sun. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite