Trump anunţă că Agenţia pentru Imigrare şi Vămi va începe să deporteze milioane de imigranţi ilegali

Trump anunţă că Agenţia pentru Imigrare şi Vămi va începe să deporteze milioane de imigranţi ilegali

Migranti din America Centrala la o tabara din Mexic FOTO EPA-EFE

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, că autorităţile americane vor începe să deporteze milioane de imigranţi care stau în SUA ilegal, începând de săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

„Săptămâna viitoare, ICE va începe procesul de deportare a milioane de străini care stau ilegal în Statele Unite“, a scris Trump pe Twitter, referindu-se la agenţia pentru imigrare şi vămi a SUA (ICE). „Vor fi deportaţi la fel de repede cum intră“,a mai precizat Trump, fără să ofere alte detalii.

Există aproximativ 12 milioane de imigranţi care stau în SUA ilegal, în special din Mexic şi America Centrală.

Potrivit unui acord semnat luna aceasta, Mexicul a fost de acord să preia imigranţii din America Centrală care vor azil în SUA, până când cazurile lor sunt analizate de tribunalele americane.

Acordul, care include o promisiune făcută de Mexic de a desfăşura trupe ale Gărzii Naţionale pentru a-i opri pe imigranţii din America Centrală să ajungă la graniţa cu SUA, a dus la evitarea unor tarife pe importurile mexicane, o ameninţare a lui Trump.

Trump a mai spus, printr-o postare pe Twitter că Guatemala „se pregăteşte să semneze un acord ca ţară terţă“.

Vicepreşedintele american Mike Pence a sugerat, săptămâna trecută, că Guatemala ar putea primi solicitanţi de azil de la vecinii săi ca o aşa-numită ţară terţă sigură.

Nu au fost publicate detalii ale planului şi Guatemala nu a confirmat oficial discuţiile despre care Departamentul american de Stat a spus că au avut loc vineri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: