Trump anulează vizita delegaţiei SUA la Forumul Economic Mondial de la Davos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump a anulat marţi vizita anuală a delegaţiei SUA la Forumul Economic Mondial „din consideraţie” pentru angajaţii federali neplătiţi, pe fondul blocajului administrativ încă nesoluţionat, scrie Business Insider.

„Din consideraţie faţă de cei 800.000 de angajaţi americani de ispravă care nu-şi primesc salariile şi pentru a se asigura că echipa sa va fi pregătită să ofere sprijin în caz de nevoie, preşedintele Trump a anulat vizita delegaţiei sale la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, a anunţat Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, într-un comunicat.

Prezent la acest forum în 2018, Trump ar fi trebuit să trimită o delegaţie de înalţi oficiali anul acesta, care i-ar fi inclus pe Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, pe Secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, respectiv pe Secretarul de Stat, Mike Pompeo.

Decizia vine după ce Trump anulase un zbor militar programat să îi transporte pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi pe alţi membri ai Congresului către Afganistan. Anunţul lui Trump a sosit cu aproximativ o oră înainte ca delegaţia să pornească la drum.

Purtătorul de cuvânt al lui Pelosi, Drew Hammill, a declarat într-un comunicat că vizita era făcută cu scopul de a arăta apreciere pentru trupe şi „pentru a obţine date cruciale în ceea ce priveşte securitatea naţională şi informări de la cei de pe front.”

Mutarea lui Trump e văzută de mulţi ca un gest de răzbunare pentru sugestia lui Pelosi, făcută cu o zi  înainte, ca Trump să-şi amâne discursul privind Starea Naţiunii sau să-l trimită scris, ţinând cont că există încă un blocaj administrativ.

Blocajul guvernamental durează de 27 de zile şi afectează circa 800.000 de angajaţi federali. Disputa Congresului a debutat pe 22 decembrie, când Trump solicitase ca banii contribuabililor americani să fie folosiţi pentru construirea unei bariere la frontiera SUA-Mexic. Democraţii şi o mică parte din Republicani au respins proiectul, considerând că preşedintele american vrea doar să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care a făcut-o în campania electorală.

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite