Trump a ameninţat că va întrerupe colaborarea cu serviciile de informaţii ale ţărilor care fac afaceri cu Huawei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ambasadorul SUA în Germania a declarat duminică că Trump a ameninţat că va întrerupe colaborarea cu serviciile de informaţii ale ţărilor care fac afaceri cu gigantul chinez Huawei, relatează AFP.

Ambasadorul Richard Grenell a spus că „Trump mi-a cerut să dau un mesaj clar că naţiunile care aleg serviciile unui vânzător 5G nedemn de încredere pun în pericol capacitatea noastră de a face schimb de informaţii la cel mai înalt nivel”.

Ambasadorul german în SUA a transmis pe Twitter că preşedintele american l-a sunat duminică de la bordul Air Force One pentru a-i comunica mesajul.

Aliaţi ai SUA în Europa, în special Marea Britanie şi Franţa au răspuns că nu vor interzice construirea infrastructurii pentru reţelele 5G, însă vor impune anumite restricţii.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a atras atenţia sâmbătă la Conferinţa de Securitate de la Munchen că Huawei este „calul troian pentru serviciile de informaţii chineze”.

Compania de IT respinge acuzaţiile SUA caracterizând comportamentul Statelor Unite ca „bullying economic”.

Săptămâna trecută, un rechizitoriu al procuraturii SUA  a arătat că Huawei e responsabil de mai multe infracţiuni legate de furt intelectual.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite