Trump, ameninţat de pe un cont de Twitter al liderului iranian Khamenei:„Răzbunarea poate avea loc oricând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul suprem al Iranului Ayatolahul Ali Khamenei FOTO Guliver/ Getty Images
Liderul suprem al Iranului Ayatolahul Ali Khamenei FOTO Guliver/ Getty Images

Fostul preşedinte american Donald Trump, care a ordonat asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, este vizat într-un mesaj în care se îndeamnă la răzbunare, postat pe un cont de Twitter al liderului suprem iranian Ali Khamenei, relatează AFP.

”Răzbunarea este inevitabilă. Asasinul lui Soleimani şi cel care a ordonat crima trebuie să sufere răzbunarea”, se arată în acest mesaj, în persană, publicat cu puţin înainte de miezul nopţii de joi spre vineri pe contul @khamenei_site al ayatollahului Ali Khamenei.

Aceste declaraţii, făcute în trecut de către numărul unu iranian, sunt însoţite de un montaj foto în care apare un Donald Trump jucând golf pe un teren, la malul mării, survolat de o aeronavă în formă triunghiulară, doar a cărei umbră este vizibilă în imagine.

Generalul Qassem Soleimani, arhitectul strategiei influenţei Iranului în regiune, era comandatul Forţei Qods, însărcinată cu operaţiuni externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.

El a fost asasinat la 3 ianuarie 2020, la Bagdad, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă), din ordinul lui Donald Trump.

Miliardarul newyorkez a părăsit miercuri Casa Albă, lăsându-i locul lui Joe Biden, şi s-a retras la complexul său de golf Mar-a-Lago, în Florida (sud-est).

Liderul suprem iranian a promis şi a repetat că moartea lui Soleimani va fi răzbunată.

La 1 ianuarie, în cursul unei ceremonii în memoria ofiţerului, şeful Autorităţii judiciare iraniene Ebrahim Raïssi declara că asasinii generalului ”nu vor fi nicăieri în siguranţă pe acest pământ”.

”Să nu vă gândiţi că cineva ca preşedintele Americii, care apare ca un asasin sau care a ordonat un asasinat, poate să scape (...) Niciodată”, sublinia el.

”Răzbunarea poate avea loc oricând”, ameninţă mesajul postat pe contul lui Ali Khamenei.

La 9 ianuarie, Twitter a suprimat un mesaj publicat pe unul dintre conturile de Twitter ale lui Khamenei care interzicea importul de vaccinuri împotriva covid-19 produse în Statele Unite sau Marea Britanie, îndemnând să nu se aibă încredere în cele două ţări.

Reţeaua de socializare aprecia că acest tweet încalcă ”în mod specific politica (Twiter) cu privire la informaţii înşelătoare despre covid-19”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite