Trump îi acuză de „lipsă de loialitate” pe evreii americani care votează cu democraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a făcut remarci aspre la adresa evreilor americani, spunând că cei care votează Partidul Democrat dau dovadă „fie de o lipsă totală de informare, fie de o lipsă mare de loialitate”, scrie The Guardian.

''Orice evreu care votează pentru un democrat cred că dă dovadă fie de lipsă totală de cunoştinţe, fie de o mare neloialitate'', a afirmat marţi Trump, la Casa Albă.

Remarcile au venit în contextul unei serii de comentarii care ameninţă să reaprindă disputa cu alese democrate Ilhan Omar din Minnesota şi Rashida Tlaib din Michigan. Acestea par să se refere la o percepţie că evreii americani au o loialitate duală, atât faţă de America, cât şi faţă de Israel.

Trump, care a încurajat recent Israelul să blocheze vizita democratei Tlaib la familia sa din teritoriile ocupate, s-a dezlănţuit după ce congresmena a criticat guvernul lui Benjamin Netanyahu pentru că nu i-a permis accesul în ţară, precizând că liderul israelian „nu va reuşi să ascundă de noi realitatea crudă a ocupaţiei ”.

Remarcile preşedintelui au fost condamnate de progresiştii evrei pe reţelele de socializare, pentru faptul că Trump a pus sub semnul întrebării loialitatea evreilor americani faţă de SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite