Tributul greierilor. Charterul Casei Albe a fost întârziat mai multe ore de invazia insectelor care au ieşit de sub pământ după 17 ani

Tributul greierilor. Charterul Casei Albe a fost întârziat mai multe ore de invazia insectelor care au ieşit de sub pământ după 17 ani

Jurnalişti acreditaţi la Casa Albă FOTO EPA-EFE

Avionul care trebuia să transporte jurnaliştii acreditaţi la Casa Alba în Europa cu ocazia vizitei preşedintelui american Joe Biden a fost întârziat mai ore de greierii care au zburat în motoarele aeronavei. SUA se confruntă cu o invazie a unei noi generaţii de greieri ce au ieşit din pământ după 17 ani de hibernare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Charterul de presă al Casei Albe ce urma să decoleze de pe aeroportul Dulles înaintea plecării preşedintelui Biden spre Europa a fost întârziat mai multe ore din cauza problemelor tehnice provocate de greieri”, a scris marţi seara pe Twitter jurnalistul AP, Jonathan Lemire.
 
Reporterii adunaţi la un hotel Marriott de lângă Aeroportul Internaţional Dulles (Virginia) au fost anunţaţi de un angajat al Casei Albe că insectele s-au prins în motor provocând probleme tehnice şi că trebuie găsită o nouă aeronavă şi un nou căpitan pentru cursă. Jurnaliştii au avut de aşteptat cinci ore până să poată porni spre Europa, în noaptea de marţi spre miercuri, ora locală.
 
Cursa a fost programată cu ajutorul Casei Albe, dar jurnaliştii sunt cei care îşi plătesc biletele pentru charterul operat de o companie privată.
 
Vestea s-a propagat rapid printre jurnaliştii americani.
 
„Nu, @JonLemire nu a făcut o glumă, charterul de presă al Casei Albe pentru turneul peste graniţe a fost întârziat mai multe ore din cauza unor probleme tehnice asociate unor greieri”, a scris Kaitlan Collins de la CNN.
 
„Nu e o săptămână prea bună pentru avioanele adminstraţiei Biden”, a remarcat Michael D. Shear de la New York Times. „Mai întâi au fost probleme cu avionul vicepreşedintei (care a mers recent în vizită în Guatemala). Iar acum şi avionul de presă a lui @potus a rămas la sol după ce motoarele au fost invadate de greieri”.
 
Phil Mattingly, corespondent senior CNN la Casa Albă, care a făcut parte din grupul de reporteri afectaţi, a spus că incidentul este un tribut plătit greierilor care au stat 17 ani sub pământ şi care vor muri într-o lună, după împerechere.
 
„Îmi voi aminti acestă nesfârşită întârziere 17 ani de acum înainte, greierilor”, a scris el pe Twitter.
 
Prima oprire a liderului american va fi în Marea Britanie, unde va participa la summitul G7 şi se va întălni cu regina Elisabeta a II-a, care îl va primi la Castelul Windsor. Preşedintele american va discuta cu aliaţii şi partenerii din NATO şi Uniunea Europeană înainte de convorbirile de la Geneva cu Vladimir Putin, pe 16 iunie.
 
După Regatul Unit, Joe Biden va călători la Bruxelles pentru summit-ul NATO, unde va avea o discuţie privată cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan.
 
La summitul NATO din Bruxelles, Biden a promis să reafirme „angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de articolul 5 (conform căruia un atac asupra unui stat al Alianţei va fi considerat un atac asupra tuturor membrilor - n.r.) şi pentru a ne asigura că alianţa noastră este puternică în faţa oricărei provocări, inclusiv în faţa ameninţărilor precum atacurile cibernetice asupra infrastructurii noastre critice”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările