Trei foşti preşedinţi americani se vor vaccina împotriva COVID-19 în faţa camerelor de filmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Trei foşti preşedinţi ai Statelor Unite şi-au anunţat disponibilitatea de a se vaccina în faţa camerelor de filmat împotriva anti-COVID-19, iniţiativa fiind menită încurajării oamenilor să se imunizeze în faţa bolii provocate de noul coronavirus.

Democraţii Bill Clinton şi Barack Obama, precum şi republicanul George W. Bush au decis să dea curs unei campanii de încurajare a vaccinării anti-COVID-19. Astfel, cei trei foşti lideri de la Casa Albă se vor vaccina în faţa camerelor de filmat, scrie CNN.

Iniţiativa lor vine într-o perioadă dificilă în Statele Unite din cauza pandemiei de COVID-19. Statele Unite sunt puternic afectate de noul coronavirus, înregistrând până acum peste 14,3 milioane de cazuri de contaminare, dintre care aproape 280.000 de fatale.

Având în vedere că Donald Trump încă nu îşi revine după pierderea alegerilor prezidenţiale, în timp ce administraţia Joe Biden este abia în formare, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama şi-au anunţat disponibilitatea de a contribui la depăşirea acestei situaţii grave prin a da un exemplu în privinţa vaccinării. Iniţiativa îi aparţine lui Bush, potrivit CNN.

Conform autorităţilor sanitare de la Washington, peste o sută de milioane de americani urmează să fie vaccinaţi anti-COVID-19 până la sfârşitul lui februarie.

În prezent, peste 100.000 de persoane sunt internate din cauza COVID-19 în Statele Unite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite