VIDEO Trei fete dispărute în urmă cu zece ani au fost găsite în viaţă

VIDEO Trei fete dispărute în urmă cu zece ani au fost găsite în viaţă

Amanda Berry şi Georgiana de Jesus, în perioada când erau adolescente.  FOTO: Reuters

Trei fete care au fost date dispărute în urmă cu zece ani, când erau încă adolescente, au fost găsite în viaţă, după ce au fost sechestrate într-o casă din Cleveland. Poliţiştii au arestat trei persoane despre care se crede că au legătură cu acest caz, unul dintre ei fiind bănuit că este autorul răpirilor.

Amanda Berry, în vârstă de 26 de ani, şi Gina de Jesus, 23 de ani, au scăpat dintr-o casă din Ohio unde au fost ţinute timp de zece ani. O a treia femeie, sechestrată în aceeaşi casă împreună cu Amanda şi Gina, a fost identificată drept Michelle Knight, de 32 de ani. Cele trei femei au fost eliberate după ce un vecin a auzit strigătele de ajutor ale lui Berry, care a profitat de lipsa răpitorilor pentru a evada. Charles Ramsey a declarat într-un interviu pentru ABC că ieşise să-şi cumpere un hamburger de la McDonald's când a auzit strigăte de femeie din casa vecinului său, Ariel Castro.

Ulterior, bărbatul s-a apropiat de casa unde erau ţinute prizoniere femeile şi a doborât uşa cu piciorul. Atunci când au fost ajutate să iasă din casă, Berry avea alături de ea un copil, iar presa a relatat că mai existau alţi copii în casă, potrivit publicaţiei „The Daily Mail”.

„Ajutaţi-mă, sunt Amanda Berry. Am fost răpită şi am fost dispărută timp de zece ani şi sunt aici”, a spus Berry în timp ce vorbea cu poliţiştii, după ce a apelat la numărul de urgenţă. „Trebuie să veniţi până se va întoarce el!”

 

Amanda Berry (centru), alături de sora şi fiica ei de şase ani.   Foto: AFP

Rudele lui Berry au confirmat că unul dintre copii este fiica ei, în vârstă de şase ani. Aceasta a fost născută în timp ce mama ei era încă ţinută captivă în casa răpitorului. Suspectul a fost identificat drept Ariel Castro, hispanic în vârstă de 52 de ani. Castro a locuit în aceeaşi casă începând cu anul 1992 şi a fost arestat în 1993, fiind acuzat de violenţă domestică.

Mass-media locală a relatat că cele trei femei au fost legate în timpul perioadei de captivitate, poliţiştii descoperind lanţuri agăţate de tavanul casei. Presa locală a informat că femeile au parte de îngrijire medicală, acestea suferind de deshidratare severă şi uşoară subnutriţie.

Berry a dispărut pe 21 aprilie 2003, la o zi după aniversarea de 17 ani. La un an după primul eveniment a fost răpită De Jesus, având la acea vreme doar 14 ani. Michele Knight a fost dată dispărută în 2000, atunci când avea 20 de ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările