Trei bărbaţi au fost condamnaţi pentru uciderea unui afro-american care făcea jogging. Ahmaud Arbery a devenit un simbol al protestelor anti-rasism VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Trei americani au fost condamnaţi pentru uciderea afro-americanului Ahmaud Arbery, pe care l-au urmărit în timp ce făcea jogging şi l-au împuşcat. Tragedia a avut loc în februarie anul trecut, în statul Georgia, şi a alimentat protestele antirasiste de amploare care au avut loc în vara anului 2020 în întreaga ţară.

Travis McMichael, autorul împuşcăturii fatale, tatăl său, Gregory McMichael, şi vecinul lor, William Bryan, care au participat la urmărire, au fost judecaţi în Brunswick, Georgia.

Cei doisprezece juraţi, printer care s-a aflat şi un bărbat de culoare, au deliberat mai bine de unsprezece ore pentru a ajunge la acest verdict unanim, notează AFP. Anunţul a fost salutat de protestatarii strânşi în faţa clădirii tribunalului, care au scandat numele lui Ahmaud Arbery, potrivit Agerpres. 

În sala de judecată, un membru al familiei a strigat de bucurie când Travis McMichael a fost condamnat.

Pe 23 februarie 2020, tânărul de 25 de ani făcea jogging în acest oraş de coastă din sud-estul Statelor Unite, când a început să fie urmărit de cei trei bărbaţi. După o altercaţie, Travis McMichael a deschis focul şi l-a ucis.

Cei trei inculpaţi au susţinut că l-au confundat pe Ahmaud Arbery cu un hoţ care acţiona în apropiere şi au invocat o lege a statului Georgia care permite cetăţenilor obişnuiţi să facă arestări.

O înregistrare video a dramei, dată publicităţii la aproape trei luni după comiterea crimei, a scandalizat Statele Unite, iar Ahmaud Arbery a devenit un simbol al mişcării anti-rasiste Black Lives Matter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite