Topul celor mai admiraţi bărbaţi şi a celor mai admirate femeie din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michelle Obama şi Donald Trump
Michelle Obama şi Donald Trump

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump şi fosta Primă Doamnă Michelle Obama sunt cel mai admirat bărbat şi cea mai admirată femeie din Statele Unite ale Americii în 2020, conform studiului anual realizat de Gallup.

Michelle Obama ocupă prima poziţie în acest clasament pentru al treilea an consecutiv, în timp ce Trump a reuşit să-l detroneze pe soţul ei, fostul preşedinte Barack Obama, pentru prima dată în acest an. Astfel, 18% dintre participanţii la studiu au spus că îl admiră cel mai mult pe preşedintele în exerciţiu şi doar 15% l-au pus pe primul loc tot pe Barack Obama, care a fost primul 12 ani la rând.

Realizatorii clasamentului au consemnat şi o tendinţă la nivel de partizani politici, republicanii afirmând că îl admiră pe Trump, iar democraţii pe soţii Obama.

Pe poziţia a doua în topul celor mai admirate femei din SUA s-a clasat vicepreşedinta aleasă Kamala Harris.

În "top 10" al celor mai admirate femei din SUA au mai intrat vedeta TV Oprah Winfrey, cancelarul german Angela Merkel, reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez, regina Elisabeta a II-a, judecătoarea Curţii Supreme Amy Coney Barrett şi militanta ecologistă Greta Tunberg.

În ce-i priveşte pe bărbaţi, în topul celor mai admiraţi au mai reuşit să intre preşedintele ales Joe Biden, cu 6%, dar şi epidemiologul şef Anthony Fauci (3%), urmaţi de Elon Musk de la Tesla, senatorul Bernie Sanders, Bill Gates, LeBron James (Los Angeles Lakers) şi Dalai Lama, cu câte 1%. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite