Tinerii americani, prea rotofei pentru armată

Rata crescută a obezităţii în rândul tinerilor nu reprezintă doar o ameninţare la adresa sănătăţii poporului american, ci şi la adresa securităţii naţionale, putând afecta viitorul armatei celei mai puternice din lume, au afirmat doi generali în retragere, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Rata obezităţii este un mare pericol pentru sănătatea americanilor, în general, şi pentru viitorul forţelor noastre armate, în special', afirmă John Shalikashvili şi Hugh Shelton, doi foşti şefi de stat-major, într-un articol publicat de Washington Post.

Cei doi militari cer Congresului să adopte o legislaţie care să oblige unităţile de învăţământ să îi hrănească mai sănătos pe copii, propunându-le mai multe legume, fructe şi alimente pe bază de făină de grâu integral, reducând consumul de produse prea dulci, sărate sau grase.

Potrivit unui studiu publicat în martie, din ce în ce mai mulţi tineri americani devin obezi de la o vărstă foarte mică. Tinerii prea rotofei nu sunt admişi pentru înrolare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările