The New York Times îi transmite lui Trump să nu mai numească jurnaliştii „duşmanii poporului”

The New York Times îi transmite lui Trump să nu mai numească jurnaliştii „duşmanii poporului”

Donald Trump FOTO EPA-EFE

Editorul New York Times, AG Sulzberger, a făcut apel la Donald Trump să nu mai numească jurnaliştii „duşmanii poporului” pentru că acest lucru ar putea duce la violenţă, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sulzberger a a vut o întâlnire privată cu Donald Trump la Casa Albă. Întâlnirea trebuia să fie una secretă însă Sulzberger a precizat că Trump nu a respectat acest lucru prin ce a postat pe Twitter.
 
Trump a scris pe Twitter: „Am petrecut mult timp discutând despre ştirile false care sunt publicate de presă şi acum acestea au dus la fraza „duşmanii poporului”. Trist!”
 
The New York Times a publicat apoi un comunicat în care preciza că „a decis să răspundă felului în care preşedintele a descris conversaţia”.
 
Sulzberger a declarat că a acceptat întâlnirea cu Trump pentru a vorbi despre preocupările sale privind „retorica îngrijorătoare contra presei” a preşedintelui.
 
El i-a transmis lui Trump că fraza „ştiri false” este „neadevărată şi dăunătoare” dar că „este mult mai îngrijorat de faptul că a numit jurnaliştii ca fiind duşmanii poporului”.
 
„L-am avertizat că acest limbaj contribuie la creşterea numărului de ameninţări împotriva jurnaliştilor şi acest lucru va duce la violenţă”, a declarat Suzlberger.
 
El i-a spus lui Trump că acest lucru se întâmplă în mod deosebit în alte ţări, acolo unde retorica preşedintelui american este folosită de unele regimuri pentru a controla presa.
 
„L-am avertizat că pune vieţile oamenilor în pericol, că subminează idealurile democratice ale ţării noastre şi că acest lucru dăunează angajamentului nostru faţă de libertatea de exprimare şi o presă liberă”, a afirmat Sulzberger.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările