Tendinţe şi oportunităţi în lumea post-pandemică a industriei restaurantelor din SUA

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
restaurant

În contexul pandemiei Covid-19, pe întreg teritoriul Statelor Unite, restaurantele şi barurile şi-au închis porţile ca urmare a reglementărilor emise de guvern pentru protejarea sănătaţii publice.  Proprietarii de restaurante se luptă cu nesiguranţa şi riscurile pe plan financiar, iar angajaţii lor îşi pierd locurile de muncă.

Unele localuri se reinventează şi oferă noi servicii de livrări sau takeout doar pentru a rămâne pe linia de plutire.  Depăşirea acestui impas va fi o luptă pentru multe întreprinderi, după cum demonstrează statisticile.

În ultima perioadă s-au înregistrat scăderi în încasările restaurantelor din SUA de până la $25 miliarde.  În SUA, 99% dintre restaurante sunt afaceri de familie, cu mai puţin de 50 de angajaţi.  În industria restaurantelor lucrează 15,6 milioane de persoane, dar începând cu luna martie 2020, 3 milioane dintre aceştia au intrat în şomaj. https://restaurant.org/Covid19#supply-chain

Reprezentanţii industriei înţeleg şi aprobă măsurile impuse pentru a preveni răspândirea Covid-19, dar avertizează că multe afaceri mici nu se vor putea redresa după pandemie fără ajutorul guvernului sau al investitorilor străini. 

Pentru un antreprenor român care îşi pregăteşte acum strategia de afaceri pe termen lung, această criză a restaurantelor americane poate fi considerată o oportunitate excelentă de a investi în Statele Unite.

Statele Unite atrag în fiecare an zeci de antreprenori români, care îşi deschid afaceri în domenii variate, precum IT, industria alimentară, servicii.  Anul trecut, peste 100 de români au obţinut cu succes viza de investitor E-2. 

Un investitor poate începe o afacere în Statele Unite fie de la zero, fie să achiziţioneze o afacere existentă sau o franciză.  Franciza vine însă cu garanţia că afacerea va funcţiona şi că va fi profitabilă, având în vedere că are deja „reţeta succesului” şi o istorie în spate.

Viza de investitor E-2 ar trebui să fie o prioritate pe agenda investitorului care se pregăteşte de noi oportunităţi şi provocări în SUA, mai ales că înainte de a solicita viza de la Consulatul SUA, sunt anumiţi paşi care trebuie urmaţi şi care pot dura câteva luni, în funcţie de fiecare caz în parte.

Cu siguranţă, atunci când lucrurile vor reveni la normalitate, oamenii vor caută locuri şi experienţe noi pe care să le împărtăşească cu cei dragi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite