Tatăl apocalipsei. Cum şi-a învăţat un bărbat fiica să deschidă o conservă de fasole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un coprezentator de podcast şi muzician american a stârnit rumoare, dar şi indignare pe Twitter după ce a povestit cum a lăsat-o pe fiica sa în vârstă de nouă ani să-şi dea singură seama cum se deschide o conservă de fasole. Fata, care i-a cerut iniţial ajutorul, a reuşit să o desfacă şi să o mănânce după ce s-a chinuit şase ore.

John Roderick a povestit într-o serie de tweeturi că nu şi-a ajutat fiica care a venit la el cu o conservă de fasole şi un desfăcător după ce i se făcuse foame şi cum în final aceasta s-a prins cum funcţionează la capătul a şase ore de încercări.

Bărbatul a decretat lecţia sa ca o victorie a abilităţilor sale de parenting, utilizatorii Twitter numindu-l „tatăl cu fasolea” după ample dezbateri pe reţeaua socială în care părerile au fost împărţite.

Povestea a fost publicată duminică pe Twitter. Potrivit BBC, John Roderick a spus că totul a început în momentul când fiica sa i-a cerut să-i încălzească o conservă de fasole şi a venit la el cu cutia şi un desfăcător. El a întrebat-o cum îşi imaginează că funcţionează iar când ea i-a răspuns că nu ştie, şi-a dat seama că „un moment cu potenţial de învăţare i-a căzut în poală”.

„Tatăl apocalipsei a fost nespus de bucuros” în faţa oportunităţii ivite, a scris el.

El a explicat că a dorit ca fata lui să înveţe cum se deschide o conservă şi a lăsat-o să-şi dea seama singură timp de şase ore.

„Stătea lângă mine plângându-se şi gemând din pricina eforturilor de a-i da de capăt. Aş putea spune că orientarea spaţială, vizualizarea procesului şi ordinea operaţiilor nu sunt din lucrurile pe care le poate intui. Ştiam că va fi o provocare pentru ea”.

Postările sale au fost rapid distribuite pe Twitter unii utilizatori condamnând comportamentul bărbatului care nu dovedeşte că e un părinte bun, unii denunţându-l chiar ca fiind abuziv.

„Cred că este un lucru extrem de valoros ca părinţii să-şi înveţe copii că nu sunt singuri pe lume şi că nu e o ruşine să ceri ajutorul şi suportul altor oameni”, a scris jurnalistul Jason Schreier.

Un alt utilizator a calificat abordarea „ridicolă” - bărbatul putea pur şi simplu să-şi hrănească fiica ca apoi să-i arate cum să folosească desfăcătorul de conserve.

„Tatăl cu fasolea e pur şi simplu ridicol. Trebuia să-i dea să mănânce şi abia apoi să-i arate cum să folosească blestematul de desfăcător în loc s-o lase înfometată şase ore. E abuziv.

Are nouă ani şi unii dintre noi nu sunt capabili să înveţe când le e foame, indiferent de vârstă”, a scris un părinte.

Alţii au salutat lecţia pe care Roderick susţine că a oferit-o copilului său.

„Este o lecţie de independenţă şi creştere. N-a făcut nimic greşit şi de fapt m-a făcut să-mi doresc să fi procedat şi eu mai mult ca el”, a scris cineva.

Alţii au fost însă de părere că povestea lui seamăna mai mult cu personajele din podcasturile sale  „Omnibus” descrise pe site-ul său ca „referinţe enciclopedice despre poveşti stranii şi adevărate compilate ca o capsulă a timpului pentru generaţiile următoare”, potrivit The Independent.

„Conserva a trecut prin iad”, o „veterană a mii de războaie psihice”, a scris bărbatul care a explicat: „Ştiu că ăsta e un teatru părintesc într-un anumit fel. Sufăr de lipsă de perseverenţă eu însumi şi ca toţi părinţii din istorie încerc să-mi corectez propriile greşeli prin felul în care îmi educ copilul. Ea vede dincolo de asta”.

Roderick nu a dorit să comenteze pentru presă, dar s-a apărat pe Twitter înainte de a-şi închide contul.

„Şase ore sunt durata între mese. Prânzul la amiază, cina la ora şase. Ei spun literalmente că este abuz”, ceea ce e „uluitor. Copilul meu este cât se poate de bine.

„Cumva povestea mea despre cum mi-am învăţat fiica să folosească un desfăcător şi să-şi depăşească sentimentul de frustrare s-a transformat într-o versiune pe Twitter în care sunt acuzat de abuz al copilului. Este absolut uluitor. Copilul meu este cât se poate de bine”.

O utilizatoare care spune că este profesoară a apreciat că nu este o educaţie bună pentru un copil.

„Copiii învaţă cel mai bine când sunt sătui. Fiecare învaţă diferit şi prin abordări diferite. O mână de ajutor şi un ghidaj sunt utile mai ales dacă/ când cineva are dificultăţi. Atunci când un copil e frustrat până la lacrimi, se pierde momentul tău de lecţie”, a scris aceasta.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite