Tânără împuşcată în locuinţa sa de un poliţist din Texas care venise să verifice dacă este în regulă. Momentul, surprins de cameră VIDEO

Tânără împuşcată în locuinţa sa de un
poliţist din Texas care venise să verifice dacă este în regulă. Momentul, surprins de cameră VIDEO

FOTO: nytimes.com

Un poliţist din Texas care s-a deplasat la domiciliul unei femei despre care vecinii au anunţat că are uşa de la casă deschisă a tras cu arma din exterior, prin fereastră. Glonţul a omorât-o pe proprietara care se afla în pat.

„Mâinile sus! Arată-mi mâinile!“, a strigat poliţistul, după care a descărcat arma. Imaginile surprinse de camera de la pieptul poliţistului au fost difuzate de presa americană, dar numai după ce au fost editate de Poliţie, remarcă CNN.

Ofiţerii de poliţie au răspuns la un apel care anunţa că uşa de la intrare a unei locuinţe este deschisă la ora 2:30. Cel care a împuşcat-o pe femeia în vârstă de 28 de ani a declarat că a văzut, într-adevăr, uşa deschisă şi că a observat în apropierea ferestrei o persoană şi a considerat că ar putea fi o ameninţare, scrie „New York Times“. Poliţistul nu s-a identificat şi nici nu şi-a anunţat prezenţa înainte de a trage. El a deschis o poartă spre curtea casei şi a început să lumineze cu lanterna. Când a văzut că o persoană îl priveşte din interiorul casei, a strigat „Mâinile sus! Arată-mi mâinile!“, iar apoi a tras prin fereastră. 


Când au intrat în casă, ceilalţi poliţişti au găsit o femeie de culoare decedată şi un pistol despre care autorităţile nu au dat mai multe detalii, blurând imaginile. Atatiana Jefferson, 28 de ani, a murit în patul ei.  Un avocat a declarat că Atatiana se juca împruenă cu nepotul ei în vârstă de 8 ani, când a auzit zgomot în curte şi a mers să verifice despre ce e vorba. 

„Nu a greşit cu absolut nimic, se afla în locuinţa ei, încercând să-şi protejeze casa şi pe fiul meu, care se afla în grija ei“, a declarat sora victimei. „Nu era o ameninţare. Vreţi dreptate, dar dreptate nu-mi va aduce sora înapoi“, a adăugat ea. 

James Smith, vecinul femeii, este cel care a alertat Poliţia pentru a se asigura că aceasta e bine. Văzuse două maşini parcate lângă garajul ei, iar uşa de la casă era larg deschisă, iar lumina aprinsă, ceea ce i s-a părut neobişnuit. Dar „n-a fost vorba despre violenţe sau certuri care să-i fi determinat să vină cu armele încărcarte acasă la ea, Sunt furios şi supărat, simt că e vina mea. Dacă nu aş fi chemat Poliţia, acum s-ar fi aflat în viaţă“, a spus el. 

Acţiunile poliţistului care a ucis-o urmează să fie investigate. Departamentul de Poliţie a mai declarat că va aduna filmări şi alte probe pe care să le prezinte procurorilor.

O  poliţistă din Dallas şi-a împuşcat vecinul în apartament anul trecut, după ce a încurcat locuinţele. A crezut că era casa ei. Poliţista a fost condamnată pentru crimă la 10 ani de închisoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: