Tânăr mutilat în Central Park, la New York, în urma unei explozii

Tânăr mutilat în Central Park, la New York, în urma unei
explozii

Un tânăr a fost mutilat duminică, în Central Park, la New York, de explozia unui obiect - încă neidentificat - pe care a călcat, o deflgraţie care i-a smuls piciorul, potrivit pompierilor din metropola americană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Către ora locală 11.00 (18.00, ora României), tânărul "a călcat pe o piatră, a avut loc o explozie şi a fost rănit la piciorul stâng", a declarat pentru AFP sergentul Lee Jones din cadrul Poliţiei New Yorkului (NYPD).

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor din New York, "pare că (piciorul) i-a fost parţial amputat" de explozie.

 Tânărul a fost transportat la spital în stare gravă, dar stabilă, potrivit NYPD.

 Deflagraţia a fost auzită de un jurnalist AFP care se afla în faţa sinagogii unde a fost rostit elogiul funebru al lui Elie Wiesel, la câteva zeci de metri de Central Park.

Ceremonia, rezervată familiei şi prietenilor apropiaţi - câteva zeci de persoane -, a durat aproximativ o oră şi s-a încheiat către prânz potrivit orei locale (19.00, ora României), într-o sinagogă din cartierul Upper East Side, în care a trăit laureatul Nobelului pentru Pace. Wiesel a decedat sâmbătă, la vârsta de 87 de ani

Înhumarea urma să aibă loc duminică după-amiaza, în careul evreiesc al unui cimitir situat în comitatul Westchester, la nord de statul New York, potrivit unei surse apropiate organizării funeraliilor.

Cauza exploziei nu a fost stabilită încă, însă acest incident are loc în contextul în care New Yorkul, ca de alfel întreaga ţară, se pregăteşte să sărbătorească Ziua Naţională, ocazie cu care americanii folosesc numeroase focuri de artificii.

Încă de la începutul săptămânii, autorităţile şi-au multiplicat avertismentele cu privire la focuri de artificii organizate de amatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările