Sute de poliţişti americani au contractat coronavirusul, în lipsa echipamentelor de protecţie

Sute de poliţişti americani au contractat coronavirusul, în lipsa echipamentelor de protecţie

FOTO Getty Images

Departamentele de poliţie din Statele Unite au confirmat 1.012 cazuri de COVID-19 în rândul ofiţerilor şi personalului lor civil, în lipsa echipamentelor de protecţie, potrivit unui sondaj şi a unei analize a Reuters bazată pe comunicatele publice ale departamentelor, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până duminică, 818 membri ai poliţiei din New York au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, dintre care 730 de ofiţeri şi 88 de angajaţi civili. Potrivit NYPD, aproximativ 5.000 dintr-un total de 55.000 de angajaţi sunt în concediu medical.

Departamentele de poliţie din oraşe americane importante, cum ar fi Houston şi Detroit, sunt nevoite să se lipsească de ofiţeri, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare, potrivit unui sondaj realizat de Reuters în rândul celor mai mari 20 de agenţii de poliţie din Statele Unite, în perioada 25-20 martie.

Pandemia descompletează forţele de poliţie care aveau deja un deficit de personal. Multe departamente au spus ofiţerilor să îşi limiteze interacţiunile cu publicul şi să păstreze distanţarea socială. Unele agenţii îşi redistribuie detectivii şi personalul administrativ pentru a ajuta să răspundă la urgenţe, pe măsură ce tot mai mulţi ofiţeri din patrule se îmbolnăvesc, ceea ce face ca investigatorii să fie transferaţi de la cazuri majore.

NYPD ar putea să aibă cele mai mari probleme din cauza gravităţii epidemiei din New York: dintre cele 2.477 de decese raportate până luni la nivel naţional, 678 au avut loc în New York City.

Ofiţerii intervievaţi de Reuters au spus că deficitul de echipamente îi face vulnerabili şi că se tem că vor transmite virusul familiilor şi publicului.

”Suntem primii peste tot şi suntem complet neprotejaţi”, a spus un ofiţer din secţia 33.

Toţi ofiţerii din New York nu au dorit ca numele lor să fie făcute publice, pentru că departamentul le interzice să vorbească cu reporterii.

Sergentul Jessica McRorie, purtător de cuvânt al NYPD, a spus că departamentul răspunde la o criză ”fără precedent” şi a oferit ofiţerilor recomandări detaliate despre modul în care trebuie să se protejeze. De la izbucnirea epidemiei, NYPD a distribuit angajaţilor 204.000 de perechi de mănuşi, 75.000 de măşti N-95, 340.000 de măşti chirurgicale, 125.000 de şerveţele cu alcool şi soluţie de dezinfectare a mâinilor.

NYPD nu a răspuns întrebărilor Reuters dacă echipamentele, multe dintre ele de unică folosinţă, sunt suficiente pentru a-i proteja pe cei 36.000 de ofiţeri şi 19.000 de angajaţi civili. Departamentul nu a comentat nici relatările ofiţerilor care au spus că au puţine echipamente de protecţie sau deloc, sau dacă a înregistrat dificultăţi de achiziţie a unor echipamente suficiente.

Măştile şi alte echipamente de protecţie au fost  deseori insuficiente de la extinderea pandemiei de cronavirus, provocând îngrijorări pentru o gamă largă de angajaţi care interacţionează zilnic cu publicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: