SUA vor să prelungească cu cinci ani tratatul de limitare a armelor nucleare strategice semnat cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia vs SUA FOTO globalresearch.ca
Rusia vs SUA FOTO globalresearch.ca

Tratatul de limitare a armelor nucleare strategice New START, încheiat între SUA şi Rusia, expiră la începutul lunii februarie.

Joe Biden, doreşte prelungirea cu cinci ani a tratatului de limitare a armelor nucleare strategice New START încheiat între SUA şi Rusia, care expiră la începutul lui februarie, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de AFP, arată Hotnews.

Preşedintele SUA le-a solicitat serviciilor americane de informaţii "o examinare generală" a recentului atac cibernetic imputat Moscovei, a eventualelor "ingerinţe" în alegeri, precum şi "a utilizării armelor chimice împotriva liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi", a precizat Jen Psaki.

Statele Unite au anunţat în octombrie 2020 semnarea unui "acord de principiu" cu Moscova pentru prelungirea tratatului de dezarmare nucleară New Start, care expiră la începutul anului 2021, potrivit AFP.

"Suntem dornici să prelungim Tratatul pentru o perioadă de timp, cu condiţia ca aceştia să fie de acord în schimb să limiteze - să îngheţe - arsenalul lor nuclear", a declarat negociatorul american Marshall Billingslea. "Credem că există un acord de principiu la cel mai înalt nivel al celor două guverne ale noastre", a mai spus acesta.

Rusia a declarat miercuri că speră la o colaborare "mai constructivă" cu administraţia noului preşedinte american Joe Biden pentru prelungirea unui tratat major de dezarmare New Start, care expiră pe 5 februarie, potrivit AFP.

"Sperăm că noua administraţie americană va arăta o poziţie mai constructivă în dialogul cu noi" cu privire la extinderea tratatului New Start care limitează arsenalele nucleare ale celor două puteri, a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat, publicat câteva minute mai târziu dupa investirea lui Joe Biden.

Citeşte şi:

Noua ”Curte Supremă” a Facebook va analiza suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte Donald Trump

Joe Biden, o nouă abordare faţă de comunitatea LGBT+. Ce decizii a semnat



 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite