SUA vor lansa sateliţi pentru urmărirea armelor hipersonice în martie 2023

SUA vor lansa sateliţi pentru urmărirea armelor hipersonice în martie 2023

Foto: Twitter

În viitor, este posibil să se creeze o întreagă constelaţie de sateliţi, a declarat viceamiralul John Hill, directorul Agenţiei americane de apărare antirachetă.

Departamentul de Apărare al SUA se aşteaptă ca în martie 2023 să fie lansate pe orbită două prototipuri de sateliţi proiectate să urmărească rachete hipersonice şi balistice. Acest lucru a fost declarat miercuri de directorul Agenţiei americane de apărare antirachetă, vice-amiral al Marinei John Hill.

„Vom lansa două prototipuri de sateliţi care interacţionează în spaţiu, în martie 2023”, a spus el la o audiere în cadrul Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanţilor SUA, vorbind despre crearea de către partea americană a unui sistem de urmărire şi supraveghere pentru rachetele hipersonice şi ţinte balistice.

Potrivit lui Hill, cele două vehicule vor fi lansate pe orbită în aşa fel încât să poată fi folosite pentru a „testa şi observa” în zona de responsabilitate operaţională a Comandamentului Indo-Pacific al SUA (AFC). „Vom colecta aceste date pentru a demonstra că acest concept este corect”, a adăugat Hill. Potrivit acestuia, în viitor este posibil să se creeze o întreagă constelaţie de sateliţi în aceste scopuri.

Directorul Agenţiei pentru Apărare Antirachetă a remarcat că trei companii private sunt implicate în prezent în crearea sistemului american de protecţie împotriva armelor hipersonice, care „concurează între ele”. Hill a spus că „mai târziu în acest an”, în funcţie de propunerile acestor firme, Pentagonul va selecta una sau două dintre ele. Departamentul va continua să lucreze cu ei.

Hill a mai spus la audiere, că Statele Unite dezvoltă sisteme concepute pentru a proteja navele americane, inclusiv portavioanele, de armele hipersonice. Nu a oferit însă detalii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările