SUA: Trei cetăţeni români puşi sub acuzare pentru comiterea unei fraude cibernetice în valoare de 4 milioane de dolari

SUA: Trei cetăţeni români puşi sub acuzare pentru comiterea unei fraude cibernetice în valoare de 4 milioane de dolari

Crima cibernetica FOTO Arhivă

Departamentul de Justiţie a anunţat vineri seara punerea sub acuzare a trei cetăţeni români, care au câştigat până la 4 milioane de dolari printr-o schemă de fraudă cibernetică, care a vizat calculatoarele a aproximativ 60.000 de americani, transmite publicaţia Cleveland.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, cei trei cetăţeni români au fost extrădaţi săptămâna trecută în custodia autorităţilor americane, pentru a fi inculpaţi într-un dosar masiv de fraudă cibernetic, care a implicat trimiterea a peste 11 milioane de e-mailuri virusate.

Doi dintre români au apărut vineri în faţa unei instanţe federale, în timp ce audierea celui de-al treilea ar urma să aibă loc luni în Cleveland.

Bogdan Nicolescu (34 de ani), Tiberiu Danet (31 de ani) şi Radu Miclaus (34 de ani) sunt inculpaţi pentru fraudă cibernetică, furt de identitate şi complicitate la spălare de bani, iar procurorii au formulat 21 de capete de acuzare împotriva cetăţenilor români.

Anchetatorii susţin că bărbaţii au colaborat cu alte persoane din aceeaşi grupare de crimă organizată pentru a se infiltra în cel puţin 60.000 de calculatoare, prin distribuirea unui număr total de 11 milioane de e-mailuri virusate. Gruparea Bayrob a reuşit să fure peste 4 milioane de dolari.

Circa 50 de locuitori din nord-estul Ohio au căzut victime acestei scheme de fraudă cibernetică orchestrată de gruparea Bayrob.

Gruparea este anchetată încă din urmă cu nouă ani, după ce o americană a pierdut 8.000 de dolari după ce a încercat să cumpere o maşină pe un website clonă eBay.

Membrii grupării furau datele persoanele ale utilizatorilor prin intermediul unor site-uri false, care erau identice cu site-uri celebre precum eBay şi PayPal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: