SUA: San Francisco numeşte oficial Asociaţia naţională pentru arme de foc organizaţie teroristă domestică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de supraveghere din San Francisco, un organism similar cu Consiliul local, a aprobat în mod unanim, în această săptămână, o rezoluţie prin care Asociaţia Naţională pentru arme de foc (NRA) din SUA este declarată organizaţie teroristă domestică, potrivit New York Times.

Rezoluţia a fost introdusă de Catherine Stefani, pe 30 iulie, la două zile după atacul armat de la un festival al usturoiului, din Gilroy, California, în urma căruia trei oameni au fost ucişi şi peste 10 au fost răniţi.

Înainte ca rezoluţia să fie votată, marţi, Stefani a vorbit despre „carnagiul din toată ţara”, aducând în discuţie şi atacurile de luna trecută din El Paso, Dayton, Ohio şi din apropiere de Odessa, Texas.

Stefani a spus că NRA conspiră pentru a limita cercetarea legată de violenţa ce implică armele de foc, restricţionează publicarea datelor legate de violenţele cu arme de foc şi blochează orice proiect de lege legat de arme propus la nivel local, statal sau federal.

„NRA există pentru a răspândi propagandă pro-arme şi pentru a pune armele în mâinile celor care ne-ar face rău şi ne-ar teroriza”, a spus Stefani într-o declaraţie. „Nimeni nu a făcut mai multe pentru a alimenta violenţa care implică armele de foc mai mult decâ NRA”.

Deşi rezoluţia nu are niciun efect practic, Stefani a declarat într-un interviu, miercuri: „Cred că tărie că cuvintele contează  şi cred că acesta este un pas în a lupta împotriva impactului negativ al NRA”.

NRA consideră acţiune o manevră de imagine. Purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, Amy Hunter, a declarat că rezoluţia este „un asalt iresponsabil asupra unei organizaţii care respectă legea, asupra membrilor ei şi a libertăţilor pe care ei le reprezintă”.

NRA a reacţionat şi pe contul oficial de Twitter, spunând că este „materialul societăţii americane” şi că „lui San Francisco ar trebui să-i fie ruşine”.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Stefani s-a referit la definiţia Departamentului de Justiţie pentru activitatea teroristă, care implică folosirea unei arme de foc sau orice alt dispozitiv periculos care afectează siguranţa indivizilor. Definiţia îi include şi pe membrii organizaţiilor care furnizează fonduri, arme sau pregătire indivizilor care comit acte teoriste.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite