SUA ar putea modifica definiţia vaccinării complete împotriva Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden s-a vaccinat şi cu a treia doză de vaccin anti-Covid
Joe Biden s-a vaccinat şi cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Oficiali ai administraţiei Biden au cerut vineri americanilor eligibili să se vaccineze cu rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19, iar Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat că ar putea modifica definiţia vaccinării complete împotriva Covid-19, transmite Reuters.

În prezent, oamenii din Statele Unite sunt consideraţi complet vaccinaţi dacă au primit două doze de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna, sau o doză de vaccin dezvoltat de Johnson & Johnson.

”Nu am schimbat încă definiţia de complet vaccinat. Vom continua să analizăm acest lucru. S-ar putea ca în viitor să fie nevoie să ne actualizăm definiţia de complet vaccinat în viitor”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, reporterilor.

Aceasta a mai spus: „Dacă sunteţi eligibil pentru un rapel, mergeţi mai departe şi luaţi rapelul”.

CDC a anunţat vineri că în Statele Unite au fost administrate 411.963.025 de doze de vaccinuri împotriva Covid-19 şi au fost distribuite 501.613.665 de doze. 

Statele Unite au autorizat în septembrie administrarea unei doze „booster” de vaccin anti-Covid în cazul persoanelor de 65 de ani şi peste, precum şi ale celor din categoriile de risc, inclusiv prin prisma locului de muncă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite