SUA se pregăteşte să vaccineze anti-COVID copiii de 5-11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Casa Albă a declarat miercuri că este gata să lanseze vaccinurile COVID-19 pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, dacă vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această grupă de vârstă este autorizat de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente(FDA) şi recomandat de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor(CDC), informează NPR.

Imunizarea împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer a 28 de milioane de copii din SUA, cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, va începe în noiembrie, imediat ce va fi primită autorizaţia din partea autorităţilor sanitare.

"Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală" din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

Un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Anterior, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de Pfizer, pe 26 octombrie. Dacă recomandarea sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.

Vaccinurile vor fi disponibile în cabinetele de pediatrie, în spitalele de pediatrie, dar şi în şcoli, a mai spus Casa Albă. Ambalajul vaccinului a fost modificat pentru a fi mai uşor de utilizat, cu pachete de 10 flacoane (fiecare conţinând 10 doze). Guvernul va furniza, de asemenea, echipamentul necesar inoculărilor, inclusiv ace mai mici, relatează AFP, citată de Agerpres.

Guvernul a dat asigurări că Statele Unite dispun de suficiente doze pentru a imuniza toţi copiii din această grupă de vârstă.

Vaccinul Pfizer are în prezent aprobare deplină pentru utilizare la adulţi, iar guvernul federal l-a autorizat pentru utilizare de urgenţă la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite