SUA a plasat în alertă 8.500 de militari, pentru o posibilă desfăşurare în Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat luni că 8.500 de militari americani au fost plasaţi în alertă pentru o posibilă desfăşurare în Europa de Est.

Kirby a precizat că încă nu a fost luată o decizie finală cu privire la desfăşurarea trupelor. În acest moment trupele ruseşti sunt deja la graniţa cu Ucraina, relatează news.ro.

Preşedintele american, Joe Biden, a vorbit cu înalţi oficiali militari ai ţării despre opţiunile pe care le are cu privire la creşterea prezenţei forţelor emericane în Europa de Est, în timpul unui briefing ce a avut loc la Camp David, sâmbătă, conform unui înalt oficial.

Principalul scop pentru întărirea forţelor militare în Europa de Est este acela de a descuraja eventuale acţiuni din partea ruşilor dar şi pentru a-i linişti pe aliaţi. Duminică a fost redus personalul ambasadei SUA din Kiev. De asemenea, SUA a trimis transporturi de arme pe teritoriul Ucrainei în ultima săptămână, ca parte a asistenţei de securitate. 

SUA continuă să aibă discuţii diplomatice cu Rusia dar până în prezent discuţiile nu au adus vreo descoperire. Rusia doreşte ca SUA şi NATO să nu admită Ucraina în NATO şi să îşi retragă trupele militare din statele est europene.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite