SUA. Mike Pence şi soţia sa s-au vaccinat în direct împotriva COVID-19. Reacţia vicepreşedintelui american VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mike Pence primind vaccinul anti-COVID-19 FOTO EPA-EFE
Mike Pence primind vaccinul anti-COVID-19 FOTO EPA-EFE

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat vineri împotriva COVID-19, în faţa camerelor de filmare ale televiziunilor, într-un eveniment menit să-i asigure pe americani că vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech este sigur, relatează The Associated Press.

Pence a catalogat, după vaccinare, viteza cu care a fost dezvoltat vaccinul drept un „miracol medical”.

„Poporul american poate avea încredere. Avem unul şi, poate, în câteva ore, două” vaccinuri sigure, a declarat el, referindu-se la aprobarea de către FDA a vaccinului companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna. Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost aprobat primul.

„Construirea încrederii în vaccin este cea care ne aduce aici în această (vineri) dimineaţa”, a subliniat el.

Soţia lui Mike Pence, Karen Pence şi chirurgul general Jerome Adams au fost vaccinaţi în cadrul acestui eveniment televizat, la Casa Albă.

Administraţia lui Donald Trump a acţionat în vederea livrării vaccinului împotriva COVID-19 mai repede decât credeau că este posibil unii dintre membrii acesteia.

Ea a lansat Operaţiunea Warp Speed - o campanie guvernamentală menită să ajute la dezvoltarea şi distribuirea rapidă a unor vaccinuri împotriva COVID-19 - cu mare pompă, în primăvară, în grădina Casei Albe.

La cinci zile de la lansarea celei mari campanii de vaccinare din istoria Americii, Trump nu a organizat însă vreun eveniment în care să trâmbiţeze acest lucru.

Donald Trump, care nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, a scris în două rânduri, pe Twitter, despre vaccin.

Pence este cel care a ieşit în faţă. El a vizitat săptămâna aceasta o instalaţie în care se produce vaccinul Pfizer.

Preşedinţii Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi Senatului Mitch McConnell au anunţat joi că urmează să fie vaccinaţi în zilele următoare.

Mike Pence, Karen Pence şi Jerome Adams au fost vaccinaţi într-un birou, în Eisenhower Executive Office Building, de către trei tehnicieni medicali de la Centrul Medical Militar Walter Reed.

Trump păstrează această tăcere în timp ce continuă să fiarbă la foc mic din cauza înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale de la 3 noiemrbie şi în urma unor eforturi de a răsturna voinţa poporului american, comentează AP.

El a refuzat să fie faţa publică a campaniei de vaccinare, aşa cum doreau consilierii săi, prin vizite la laboratoare şi instalaţii de producţie pentru a le mulţumi muncitorilor sau prin găzduirea unor evenimente care să construiască încrederea publică în vaccin, declară pentru AP surse la curent cu aceste discuţii.

Abordarea lui Trump surprinde, mai ales în contextul în care acesta nu se sfieşte să-şi aroge merite, potrivit lui Lawrence Gostin de la Georgetown Law, care se concentrează asupra sănătăţii publice.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite