SUA a înregistrat 20.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Varianta Delta afectează zonele cu rate scăzute de vaccinare

SUA a înregistrat 20.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Varianta Delta afectează zonele cu rate scăzute de vaccinare

Foto Arhivă

SUA a înregistrat peste 20.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, fiind a treia zi la rând în care autorităţile raportează un aşa număr mare de infectări. Acest prag nu a mai fost depăşit din luna mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta Delta afectează populaţia din zonele cu rată scăzută de vaccinare, erodând victoriile obţinute în lupta cu virusul, spun experţii.

Vineri, cazurile noi de COVID-19 au fost cu până la 47% mai mari decât cele de acum două săptămâni, iar numărul spitalizărilor a crescut cu 11%, potrivit unei analize DailyMail.

Aproximativ 93% din cazurile de COVID-19 din ultimele zile au fost raportate în judeţe cu rate de vaccinare mai mici de 40%, a declarat joi directorul CDC, Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă.

Datele preliminare din ultimele luni sugerează că 99,5% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc la persoane nevaccinate, a adăugat ea.

CDC a spus la începutul acestei săptămâni că varianta Delta a devenit tulpina dominantă în SUA, reprezentând mai mult de jumătate din cazurile noi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările