SUA: Imaginile din satelit arată blocajul provocat de COVID-19

SUA: Imaginile din satelit arată blocajul provocat de COVID-19

Imaginile, combinate cu alte dovezi fotografice şi date alternative, oferă o imagine reală a situaţiei din Statele Unite: avioane parcate pe piste nefolosite, autostrăzi goale la orele de vârf, staţiuni turistice transformate în oraşe fantomă şi porturi unde activităţile au scăzut semnificativ.

Numărul de decese provocate de coronavirus în SUA a ajuns duminică la 2.300, după ce sâmbătă decesele s-au dublat faţă de nivelul consemnat cu două zile înainte. Statele Unite au înregistrat până acum peste 130.000 de cazuri de COVID-19, boala provocată de virus, numărul fiind cel mai mare din lume.

Transporturile, sectorul ospitalităţii şi alte sectoare de servicii au fost primele afectate de restricţiile impuse de autorităţi.

   

Investitorii trebuie să recurgă la surse alternative pentru evaluarea impactului economic al epidemiei, pentru că multe dintre datele oficiale nu au fost încă publicate.

Departamentul Muncii a anunţat însă joi că numărul solicitărilor de indemnizaţii pentru şomaj a crescut săptămâna trecută la un nivel record istoric de 3,28 milioane.

În prezent, operatorii aerieni American Airlines şi Delta au fiecare flote de circa 1.000 de avioane, dar numai 10% sunt în prezent în circulaţie, potrivit firmei de urmărire a zborurilor RadarBox, publicate vineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: