SUA au elaborat primul vaccin 100% eficient în combaterea pestei porcine africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pesta porcină africană face ravagii în peste 50 de din Asia şi Europa
Pesta porcină africană face ravagii în peste 50 de din Asia şi Europa

Cercetători din SUA au dezvoltat un vaccin împotriva pestei porcine africane, care s-a dovedit a fi 100% eficient, potrivit Societăţii Americane pentru Microbiologie, citate de Bloomberg.

Vaccinul a fost obţinut prin modificarea genetică a tulpinii anterioare a virusului, iar la 28 de zile de la vaccinare (atât vaccinuri cu doză mare, cât şi doze mici), porcii au prezentat rezistenţă la boală.

    „Acest vaccin experimental oferă speranţe mari şi este capabil să ofere o protecţie completă împotriva virusului actual care a provocat focarul prezent în Europa de Est şi Asia”, a declarat Douglas Gladue, de la Departamentul agriculturii din SUA.

La ora actuală, virusul  pestei porcine africane este prezent în 50 de ţări europene şi asiatice, care generează 75% din producţia mondială de carne de porc.

În octombrie, Rabobank a declarat că numărul de porci din China (care reprezintă aproximativ jumătate din producţia mondială) a scăzut cu 50% în opt luni: unele dintre animale au murit în urma virusului, altele au fost sacrificate ca parte a măsurilor de carantină pentru a stopa răspândirea acestuia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite