VIDEO SUA în criză fiscală: congresmenii mai au trei zile pentru a evita creşterea taxelor

SUA, pe marginea prăpastiei fiscale! Obama a renunţat la vacanţă pentru negocieri

Preşedintele american Barack Obama a chemat liderii Congresului la discuţii la Casa Albă pentru a încerca să jungă la un acord privind taxele şi impozitele, a căror creştere se va produce automat la 1 ianuarie. Acest lucru ar putea arunca SUA într-o nouă recesiune, afectând economia mondială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Republicanii şi Democraţii mai au trei zile pentru a evita creşteri de taxe şi tăieri de cheltuieli însumând sute de miliarde de dolari, care vor intra în vigoare pe  ianuarie 2013.  Analiştii spun că, în cazul în care congresmenii lasă aceste măsuri legislative să producă efecte, SUA va recădea în recesiune şi va îngreuna revenirea economică globală.

 

Preşedintele Obama şi-a scurtat vacanţa în Hawaii pentru a relua negocierile, însă un acord va fi greu de obţinut înainte de Anul Nou. .  

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a declarat că un acord este improbabil, iar liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell a spus că el şi colegii săi nu doresc să semneze un cec în alb.

"Vom vedea ce va propune preşedintele. Să sperăm că este încă timp pentru un acord care să salveze contribuabilii de la o criză economică ce poate fi prevenită", a spus Conell.

Republicanii şi democraţii, pe poziţii diferite

Cele două partide politice rămân pe poziţii foarte diferite, mai ales în privinţa propunerii de a mări taxele pentru americanii cu venituri mari.

Preşedintele Obama vrea să se asigure că taxele nu vor creşte pentru americanii care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an şi insistă pe creşterea veniturilor din taxe.

Dar mulţi republicani se opun creşterii taxelor şi un plan alternativ propus de John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanilorcare ar fi însemnat creşteri de taxe numai pentru cei care câştigă peste un milion de dolari pe an, a eşuat în camera inferioară a Congresului, săptămâna trecută.

Dacă congresemnii nu cad de acord, creşterile de taxe şi reducerile de cheltuieli bugetare vor însuma  600 de miliarde de dolari. La 1 ianuarie 2013 expiră reducerile de taxe introduse în timpul preşedinţiei lui George W Bush, afectându-i pe toţi americanii, indiferent de nivelul veniturilor şi foarte multe întreprinderi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările