SUA critică administraţia de la Beijing pentru acţiunile repetate de încălcare a libertăţii presei

SUA critică administraţia
de la Beijing pentru acţiunile repetate de încălcare a libertăţii presei

Jurnalistul Austin Ramzy a fost nevoit să plece în Taiwan, chinezii luând decizia de a nu-i prelungi viza. FOTO: Twitter

Administraţia de la Casa Albă a criticat joi conducerea de la Beijing pentru „restricţiile” pe care le impun libertăţii presei, cei mai vizaţi fiind jurnaliştii străini din China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cotidianul „New York Times” care a fost nevoit să părăsească China după ce autorităţile locale nu au vrut să-i prelungească viza.

Administraţia de la Casa Albă a exprimat îngrijorare pentru faptul că „autorităţile chineze nu respectă libertatea presei”, tratamentul acestora fiind în „contrast” cu cel aplicat de Statele Unite jurnaliştilor veniţi din alte ţări.

Jurnalistul Austin Ramzy, persoană care şi-a petrecut ultimii şase ani în China, a fost nevoit să plece în Taiwan de unde va acoperi subiectele de presă ale actualităţii chineze.

Autorităţile de la Beijing sunt nemulţumite cu precădere de investigaţiile realizate de jurnaliştii occidentali. În 2012, „New York Times” prezenta o anchetă detaliată privind averea imensă a familiei prim-ministrului de atunci, Wen Jiabao.

Ulterior, site-ul cotidianului american a fost blocat în China, la fel ca şi „Bloomberg”, după o anchetă în care se ocupa de familia numărului unu de la Beijing, Xi Jinping, personalitate cu o avere de aproximativ 376 de milioane de dolari.

De asemenea, site-ul cotidianului francez „Le Monde” a fost blocat după ce a făcut dezvăluiri privind banii ascunşi ai mai multor lideri chinezi în „paradisuri fiscale”.

Clubul Corespondenţilor Străini este numit de multe ori drept o „organizaţie ilegală”. Vicepreşedintele american Joe Biden a criticat în timpul vizitei sale în China, tratamentul oferit de autorităţile locale jurnaliştilor străini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: