SUA: Atac armat la un liceu, soldat cu puţin 3 morţi şi 8 răniţi. Suspectul, un elev în vârstă de 15 ani, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP / O maşină de poliţie restricţionează accesul la Oxford High School în urma atacului armat din 30 noiembrie 2021
FOTO: AFP / O maşină de poliţie restricţionează accesul la Oxford High School în urma atacului armat din 30 noiembrie 2021

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite marţi, într-un atac armat petrecut la un liceu din Oxford, Michigan, a spus un oficial al şerifului din comitatul Oakland, citat de Reuters.

UPDATE 00:45

Autorităţile din Oakland execută un mandat de percheziţie la locuinţa suspectului în vârstă de 15 ani. Adjunctul şerifului din comitatul Oakland, Michael G. McCabe, a declarat că suspectul, care se află în prezent în custodie, nu cooperează cu poliţia şi a precizat că părinţii săi au angajat un avocat. Nu se cunoaşte deocamdată motivul atacului.

UPDATE 00:30

Cei trei elevi ucişi marţi în timpul atacului de la liceul Oxford din Michigan sunt un băiat de 16 ani, şi două fete de 14, respectiv 17 ani, potrivit lui McCabe. Alte opt persoane au fost rănite şi au fost transportate la trei spitale din apropiere, conform CNN.

Ştirea iniţială

Din primele informaţii, cele trei persoane ucise sunt elevi, a spus adjunctul şerifului, Michael G. McCabe, la o conferinţă de presă. Una dintre persoanele rănite este profesor la liceu. Suspectul este un tânăr de 15 ani, care este elev la liceu, a mai precizat McCabe.

Un răspuns masiv al poliţiei şi al personalului de urgenţă a urmat incindentului raportat la Oxford High School, la aproximativ 65 km nord de Detroit, cu puţin timp înainte de ora locală 13.00. „Am primit peste 100 de apeluri la 911”, a spus adjunctul şerifului.

Suspectul a fost reţinut fără incidente la cinci minute de la sosirea poliţiei. Acesta avea asupra lui o armă care a fost confiscată de autorităţi. „În acest moment, credem că a acţionat singur”, a spus McCabe.

Toţi studenţii evacuaţi au fost mutaţi într-o clădire din apropiere pentru a-şi întâlni rudele.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite