SUA anunţă un alt ajutor militar pentru Ucraina de 150 de milioane de dolari

SUA anunţă un alt ajutor militar pentru Ucraina de 150 de milioane de dolari

Anthony Blinken

SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 150 de milioane de dolari. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a confirmat autorizarea noului pachet de sprijin militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am autorizat 150 de milioane de dolari în arme, echipamente şi provizii suplimentare SUA pentru Ucraina, pentru a-şi consolida apărarea şi pentru a contracara ofensiva Rusiei în Est", a spus Blinken, relatează news.ro.

Noul pachet de asistenţă pentru Ucraina cuprinde 25.000 de cartuşe de artilerie de 150 mm, radare de contraartilerie, echipamente de bruiaj, de câmp şi alte piese de schimb necesare armatei ucrainene să facă faţă atacurilor ruse.

Noul pachet de asistenţă de securitate a fost confirmat şi de către preşedintele Biden, într-un comunicat de presă. 

"Anunţ un alt pachet de asistenţă de securitate care va furniza muniţie suplimentară de artilerie, radare şi alte echipamente Ucrainei. (...) Sprijinul SUA, împreună cu contribuţiile aliaţilor şi partenerilor noştri, a fost esenţial pentru a ajuta Ucraina să câştige bătălia de la Kiev şi să împiedice obiectivele de război ale lui Putin în Ucraina”, a spus Biden în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările