SUA acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra grupurilor politice, menite să perturbe alegerile americane

SUA acuză Rusia de
atacuri cibernetice asupra grupurilor politice, menite să perturbe alegerile
americane

Guvernul SUA a acuzat în mod oficial Rusia, vineri, de o campanie de atacuri cibernetice asupra organizaţiilor Partidului Democrat, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii americani au declarat că sunt de părere că atacurile cibernetice au fost orchestrate de hackeri susţinuţi de guvernul rus, posibil pentru a perturba alegerile în care candidatul Partidului Democrat Hillary Clinton concurează cu candidatul Partidului Republican Donald Trump.

Rusia a respins acuzaţiile că ar fi implicată în cyber-atacurile asupra partidelor.

”Credem, pe baza scopului şi sensibilităţii acestor eforturi, că numai oficialii de rang înalt din Rusia ar fi putut autoriza aceste activităţi”, se arată într-o declaraţie a guvernului SUA de vineri, despre hacking-ul grupurilor politice.

Declaraţia ce aparţine Departamentului de Securitate Internă şi Biroului directorului Agenţiei Naţionale de Informaţii nu a dat vina pe guvernul rus pentru încercările de hacking asupra sistemelor electorale, însă a precizat că "scanarea şi sondarea" acestor sisteme are originea, în cele mai multe cazuri, în servere operate de o companie rusă.

”Aceste furturi şi expuneri sunt menite să interfereze cu procesul electoral din SUA", se arată în declaraţie. "Cu toate acestea, nu suntem acum în măsura să atribuim această activitate guvernului rus", mai era precizat în document.

Condamnarea coincide cu creşterea tensiunilor dintre Washington şi Moscova pe o serie de probleme internaţionale în Orientul Mijlociu, Ucraina şi în spaţiul cibernetic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările