SUA: Un bărbat a fost ucis într-un atac din „zona autonomă“ din Seattle

SUA: Un bărbat a fost ucis într-un atac din „zona autonomă“ din Seattle

„Zona autonomă liberă“ din Seattle

Un bărbat a fost ucis şi un altul grav rănit, sâmbătă, în "zona autonomă" creată de manifestanţi într-un cartier din Seattle, în nord-vestul SUA, au anunţat autorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această "zonă autonomă" a fost instituită în urma valului naţional de manifestaţii contra violenţei Poliţiei şi a rasismului care a urmat morţii lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist la Minneapolis., potrivit AFP. 
 
De două săptămâni, manifestanţii şi activiştii ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără Poliţie şi spun că trăiesc o experienţă socială într-o ambianţă festivă. 
 
Poliţia a fost alertată sâmbătă că focuri de armă au făcut victime şi a vrut să intre în zonă, dar a fost împiedicată. 
 
Agenţii "au fost primiţi de mulţimea violentă care i-a împiedicat să ajungă la victime", a indicat Poliţia din Seattle într-un comunicat. 
 
Mai târziu, Poliţia a auzit că două victime au fost transportate la spital, una dintre ele, în vârstă de 19 ani, a decedat. 
 
Celălalt bărbat "a rămas în spital cu răni care-i ameninţă viaţa", potrivit Poliţiei.   
 
Comunicatul arată că autorii atacului armat sunt în continuare în libertate şi că Poliţia nu deţine descrierea suspecţilor.               
 
Camerele individuale purtate de poliţiştii care au intervenit arată cum manifestanţii s-au interpus şi i-au înfruntat pentru a le interzice accesul în zonă.               
 
Existenţa "zonei autonome" la Seattle a suscitat o controversă politică. Preşedintele Donald Trump a declarat că zona este în mâinile anarhiştilor şi a militanţilor de stânga şi a ameninţat că va restabili ordinea prin forţă.  
 
Primarul din Seattle, Jenny Durkan, şi guvernatorul Jay Inslee au apărat existenţa "zonei autonome" şi au respins declaraţiile lui Donald Trump.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările