Studiu: Obama este urmaşul primului sclav american

Studiu: Obama este urmaşul primului sclav american

Părinţii preşedintelui american Barack Obama FOTO: The Daily Telegraph

Mama de culoare albă a preşedintelui american Barack Obama este, cel mai probabil, descendenta unui sclav negru, a concluzionat o echipă de genealogi după doi ani de cercetări şi teste ADN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Despre liderul de la Casa Albă s-a presupus că nu a avut strămoşi ajunşi în Statele Unite prin sclavie, ceea ce l-a plasat pe primul preşedinte de culoare într-o altă categorie faţă de majoritatea afro-americanilor din întreaga ţară, scrie publicaţia „The Daily Telegraph".

Tatăl său a călătorit din Kenya în Hawaii pentru a studia, acolo născându-se, în 1961, şi cel care avea să devină preşedintele SUA.

Cercetătorii susţin că au descoperit arborele genealogic al mamei preşedintelui american, Stanley Ann Dunham, care acoperă ultimele patru secole.

Rezultatele cercetării arată că Obama este, de fapt, al 11-lea strănepot al primului sclav înregistrat în istoria americană, John Punch, care a fost pedepsit în 1640 pentru că a încercat să scape.

Doi dintre cei mai semnificativi afro-americani din istoria ţării noastre sunt, în mod surprinzător, direct legaţi”, a declarat Joseph Shumway, unul dintre cei mai importanţi genealogi ai proiectului.

Datele disponibile indică faptul că John Punch a avut copii cu o femeie de culoare albă. Ei au ajuns să deţină pământuri în Virginia, unde sclavia s-a răspândit, ulterior, la scară largă.

Testele ADN efectuate de cercetători sugerează că, din cauza mixului rasial al descendenţilor lui Punch, numele lui a devenit Bunch, familie care se află printre strămoşii mamei preşedintelui. Distrugerea unor înregistrări înseamnă că nu există nicio dovadă absolută care să ateste aceste descoperiri, deşi cercetătorii sunt convinşi de autenticitatea acestora, pe baza probelor ADN.

Jamal Simmons, un analist politic specializat în genealogie, care a lucrat pentru fostul preşedinte Bill Clinton, a declarat că rezultatele demonstrează că acuzaţiile care susţineau că Obama nu este „ suficient de negru” sunt fără sens.

Aceasta este o dovadă în plus a gradului de încrucişare a vieţii şi istoriei americanilor. Am devenit un mix de culturi. Înainte acest lucru nu era acceptat, dar conotaţiile negative dispar pe măsură ce tot mai multe persoane îşi descoperă rădăcinile”, a declarat Simmons pentru The Daily Telegraph.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: