Studiu. Mitingurile lui Trump, surse de infectare cu noul coronavirus: numărul cazurilor pozitive

Studiu. Mitingurile lui Trump, surse de infectare cu noul coronavirus: numărul cazurilor pozitive

Donald Trump în campanie FOTO EPA-EFE

Mitingurile electorale ale preşedintelui american Donald Trump au dus la peste 30.000 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 şi probabil au cauzat moartea a 700 de americani, arată un studiu realizat de echipă de cercetători de la Universitatea Stanford.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea Stanford a analizat cu atenţie 18 reuniuni de campanie ale preşedintelui Trump între lunile iunie şi septembrie şi a urmărit subiecţii „până la zece săptămâni după reuniuni pentru fiecare eveniment”.

„Comunităţile în care au avut loc mitingurile lui Trump au plătit un preţ ridicat în ceea ce priveşte boala şi moartea”, au conchis cercetătorii, potrivit DPA.

Ratele de cazuri de COVID -19 au crescut adesea în special în comunităţile care au găzduit evenimentele, comparativ cu oraşele din apropiere în care Trump nu s-a deplasat, se arată în studiul preluat de DPA şi citat de Agerpres.

„Există câteva indicii conform cărora respectarea normelor de sănătate publică, cum ar fi utilizarea măştilor, s-a ameliorat la mitingurile ulterioare”, au subliniat cercetătorii.

Echipa de campanie a lui Trump susţine că ia toate măsurile anti-COVID-19, dar cercetătorii au descoperit unele deficienţe, cum ar fi în asigurarea măştilor.

Într-un interviu acordat recent pentru „The Washington Post”, Directorul Institutului pentru Alergii şi Boli Infecţioase al Statelor Unite, epidemiologul Anthony Fauci, i-a adus critici vehemente preşedintelui Donald Trump pentru felul în care se raportează la pandemia de COVID-19.

Afectat în sondaje de criza COVID-19, Donad Trump le cere americanilor să uite de noul coronavirus. El s-a plâns totodată de faptul că presa acordă prea multă atenţie noului coronavirus.

Fauci consideră această abordare ca fiind greşită. Potrivit celebrului epidemiolog american, Statele Unite vor intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu o administraţie federală nepregătită şi incapabilă să adopte decizii dure.

„Toate astrele sunt aliniate greşit, în condiţiile în care intrăm în sezonul rece, în care vom avea oameni care se vor aduna laolaltă în spaţii închise. Pur şi simplu nu puteam fi într-o situaţie mai proastă de atât”, a declarat el.

le propune oamenilor să uite de noul cornavirus. După ce s-a plâns că presa acordă prea multă atenţie bolii COVID-19, liderul de la Casa Albă i-a acuzat chiar pe medici că raportează intenţionat mai multe cazuri de infectări.

Statele Unite au înregistrat vineri un nou record negativ de infectări în decurs de 24 de ore, şi anume de 98.000.

De fapt, Statele Unite prezintă cele mai negre bilanţuri din lume la capitolul coronavirus, înregistrând până acum peste 9,4 milioane de cazuri de contaminări, dintre care peste 236.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările