Studiu clinic în SUA privind riscul de reacţii alergice la vaccinurile împotriva COVID-19 ale Moderna şi Pfizer

Studiu clinic în SUA privind riscul de reacţii alergice la vaccinurile împotriva COVID-19 ale Moderna şi Pfizer

Foto Pixabay.com

Institutul Naţional pentru Sănătate din Statele Unite a anunţat miercuri că a început un studiu clinic de fază medie pentru a determina riscul de reacţii alergice la vaccinurile împotriva Covid-19 ale companiilor Moderna şi Pfizer, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în prezent, în SUA au avut loc mai multe incidente de reacţii alergice, inclusiv episoade grave, anafilactice, după vaccinarea cu vaccinuri ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.

În luna ianuarie, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a anunţat că reacţiile alergice apar cu o rată de 11,1 la 1 milion de vaccinări.

În studiul care va fi finanţat de Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii vor fi înrolaţi 3.400 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani, din care aproximativ 60% dintre participanţi au un istoric de reacţii alergice grave la alimente, înţepături de insecte sau imunoterapie.

Obiectivul studiului este să acceseze proporţia participanţilor care au o reacţie alergică sistemică în decurs de 90 de minute după vaccinare.

Agenţia anticipează că va publica datele în timpul verii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările