Statul american Tennessee autorizează portul armelor la vedere fără permis, după ce Biden a anunţat noi măsuri privind controlul armelor de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Tennessee se va alătura celorlalte state ale federaţiei americane în care cetăţenii vor putea să poarte arme la vedere fără a avea nevoie de un permis, după ce guvernatorul Bill Lee a semnat joi o lege în acest sens.

Legea privind „portul constituţional” de arme va intra în vigoare la 1 iulie şi le va permite celor mai mulţi cetăţeni de peste 21 de ani şi care deţin în mod legal arme să le poarte în public fără autorizare suplimentară.

„Am semnat astăzi (legea privind) portul constituţional (de arme) pentru că nu ar trebui să le fie greu locuitorilor din Tennessee care respectă legea să-şi exercite drepturile (prevăzute de al doilea amendament din Constituţie). Vă mulţumesc, membri ai Adunării Generale şi NRA pentru ajutor”, a scris guvernatorul pe Twitter.

National Rifle Association (NRA) susţine proiectul de lege, însă sunt grupuri care se opun, motivând că această schimbare poate duce la creşterea criminalităţii.

Din 50 de state americane, 31 permit în general ceea ce se numeşte portul liber de arme în locuri publice fără permis sau licenţă, deşi armele de foc sunt în continuare interzise în anumite spaţii din state.

Joe Biden a anunţat, joi, măsurile suplimentare pe care le va lua pentru controlul armelor de foc pe teritoriul Statelor Unite. Preşedintele american a catalogat drept o „ruşine” violenţele armate produse în Statele Unite.

Preşedintele SUA a cerut Departamentului Justiţiei să propună reglementări pentru depistarea armelor de foc care au fost modificate artizanal şi care sunt deţinute ilegal.

La câteva ore după ce preşedintele Joe Biden a dezvăluit la Casa Albă măsuri specifice pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite, unde atacurile armate sunt un flagel recurent, în Texas a avut loc un atac armat.

Un individ înarmat a deschis focul la un magazin de mobilă. O persoană a murit, iar alte 5 au fost rănite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite