Statele Unite: Peste 175 de foşti oficiali denunţă decizia luată de Trump în cazul fostului director al CIA

Statele Unite: Peste 175 de foşti oficiali denunţă decizia luată de Trump în cazul fostului director al CIA

John Brennan FOTO Getty Images

Peste 175 de foşti membri ai Departamentului de Stat şi ai Pentagonului au semnat o declaraţie în care directori ai comunităţii americane de informaţii denunţă decizia preşedintelui Donald Trump de a interzice accesul la informaţii confidenţiale pentru John Brennan, fostul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia a fost iniţiată de aproximativ 15 foşti directori şi adjuncţi de directori din cadrul CIA şi Biroului Directorului pentru Serviciile Naţionale de Informaţii (DNI). Sunt persoane numite politic sau funcţionari de carieră care au lucrat depotrivă sub administraţiile George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat).

Printre semnatari figurează John Bellinger, fost avocat al Departamentului de Stat şi al Consiliului Naţional de Securitate, Anthony Blinken şi William Burns, foşti adjuncţi ai secretarului de Stat, Nicholas Burns, Wendy Sherman şi Thomas Pickering, foşti subsecretari de Stat.

Mai mulţi semnatari spun că nu sunt de acord cu toate atacurile publice ale lui Brennan la adresa lui Trump, dar apreciază că răspunsul politic dat de preşedintele american poate slăbi capacitatea de apărare a Statelor Unite.

„Ţara va slăbi dacă se va pune în aplicare un criteriu de selecţie politică“, avertizează ei, îndemnând la consultarea experţilor.

John Brennan a dat de înţeles că va da în judecată administraţia Trump în legătură cu revocarea accesului său la informaţii clasificate.

„Voi face tot ce pot în încercarea de a preveni astfel de abuzuri în viitor. Dacă asta înseamnă a merge în instanţă, o voi face“, a spus fostul director al CIA pentru postul de televiziune NBC. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările