Statele Unite ameninţă conducerea de la Moscova cu noi sancţiuni

Statele Unite ameninţă
conducerea de la Moscova cu noi sancţiuni

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, Jacob Lew. FOTO: The Times

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Jacob Lew, a anunţat joi conducerea de la Moscova cu adoptarea unor noi sancţiuni în cazul escaladării conflictului din Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus, Anton Siluanov, la Washington, potrivit unui comunicat al Trezoreriei, informează ediţia electronică a Wall Street Journal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lew l-a avertizat pe ministrul de Finanţe al Rusiei că ocuparea Crimeei este ilegală şi că Washingtonul  „ este pregătit să impună noi sancţiuni importante împotriva Rusiei, în cazul escaladării conflictului” din Ucraina, potrivit comunicatului instituţiei americane, citat de Wall Street Journal.

În cadrul întâlnirii între cei doi reprezentanţi departamentelor economice din SUA şi Rusia, Lew a adăugat că situaţia din Ucraina ar trebui să fie soluţionată pe cale „diplomatică”, a precizat el.

Discuţia purtată de cei doi oficiali a avut loc joi înaintea unei reuniuni a unui grup de şapte state puternic industrializate în care acestea vor stabili dacă vor fi făcute noi presiuni asupra Rusiei pentru a reuşi o stabilizarea a situaţiei din Europa de Est.

Reprezentanţii statelor din vest sunt tot mai îngrijoraţi că Putin intenţionează o parte însemnată a estului Ucrainei, dorind valorificarea „succesului său” în urma acţiunii din Crimeea.

Anterior, pentru a protesta împotriva anexării Crimeei de către Rusia, Statele Unite au inclus în „lista neagră”, la mijlocul lui martie, apropiaţi ai preşedintelui rus şi a ameninţat că va adopta sancţiuni importante vizând economia rusă.

Preşedintele american Barack Obama a subliniat, la rândul său, în cursul unei convorbiri telefonice desfăşurate joi cu cancelarul german Angela Merkel, că „SUA, Uniunea Europeană şi alte state partenere trebuie să fie pregătite să răspundă” în cazul unei escaladări a situaţiei, în urma acţiunilor ruse în Ucraina, prin adoptarea de „noi sancţiuni”.

Liderii de la Washington şi Berlin au reiterat îndemnul la adresa Rusiei de a „retrage militarii din regiunea frontalieră” a Ucrainei", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: