Soţii Obama au semnat un contract-record de 65 de milioane de euro pentru a-şi publica memoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama şi soţia sa Michelle au semnat un contract cu editura Penguin Random House pentru a-şi publica în exclusivitate memoriile. Fiecare îşi va publica propria sa carte, pentru o sumă totală de aproximativ 65 de milioane de euro, potrivit Financial Times.

Contractul a fost semnat la finalul unei licitaţii pasionante, în care ofertele pentru achiziţionarea drepturilor de publicare a celor două cărţi au atins suma de 65 de milioane de euro - o sumă record pentru autobiografiile unor preşedinţi americani - scrie Financial Times, citând surse implicate în dosarul tranzacţiei.

Prin comparaţie, fostul preşedinte democrat Bill Clinton a primit 15 milioane de dolari pentru drepturile aferente volumui său de memorii ”My Life” din 2004, pe care l-a publicat după ce a părăsit Casa Albă, în timp ce predecesorul lui Obama, republicanul George W. Bush, a primit 10 milioane de dolari pentru cartea lui intitulată ”Decision Points”, potrivit Financial Times. Aceste cărţi au fost publicate de editurile Knopf - o divizie a grupului Penguin Random House - respectiv Crown.

Editura Penguin Random House a publicat şi precedentele trei cărţi scrise de Barack Obama - ”Dreams of My Father”, ”The Audacity of Hope” şi ”Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters”.

Celebra editură nu a dezvăluit subiectele care vor fi abordate în cele două cărţi ce vor fi scrise de Barack şi Michelle Obama şi nici data la care aceste volume vor fi publicate. Potrivit presei americane, cărţile vor descrie perioada petrecută de soţii Obama la Casa Albă.

soţii Obama intenţionează să doneze ”o parte considerabilă din redevenţele aferente drepturilor de autor unor organizaţii de caritate”, inclusiv pentru Obama Foundation, a precizat aceeaşi editură într-un comunicat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite