Soţia vicepremierului Camerunului, răpită de militanţi ai Boko Haram

Soţia vicepremierului Camerunului, răpită de militanţi ai Boko Haram

Militanţi Boko Haram

Militanţi din organizaţia islamistă Boko Haram au atacat oraşul Kolofata din nordul Camerunului, în apropiere de graniţa nigeriană şi au răpit mai multe persoane, inclusiv pe soţia vicepremierului  Amadou Ali, au declarat oficiali camerunezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma atacului au fost ucise cel puţin trei persoane a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului camerunez, Issa Tchiroma. "Situaţia este critică, în momentul acesta militanţi ai Boko Haram sunt încă la Kolofata şi duc lupte cu soldaţii noştri", a declarat colonelul Felix Nji Formekong, unul dintre comandanţii corpului de armată  cameruneze cartiruită în zonă. "Soţia viceprim-ministrului Amadou Ali a fost ridicată din propria casă de către oameni din Boko Haram, dar bodyguarzii au reuşit să-l salveze pe vicepremier“, a adăugat oficialul.

Începând de vineri, acesta este al treilea raid al Boko Haram în Camerun. Cel puţin patru soldaţi au fost ucişi în atacurile precedente. Vineri, 22 de militanţi islamişti ai acestei organizaţii care au dat atacuri în Camerun, în martie, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani. .
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările