Soţia lui El Chapo ar colabora cu autorităţile americane. Ea ar putea da informaţii despre fiii traficantului, care conduc acum cartelul Sinaloa

Soţia lui El Chapo ar colabora cu autorităţile americane. Ea ar putea da informaţii despre fiii traficantului, care conduc acum cartelul Sinaloa

Emma Coronel Aispuro, soţia fostului lider al temutului cartel al drogurilor din Mexic, El Chapo Guzman

Soţia lui El Chapo, Emma Coronel Aispuro, a revenit la rolul de brunetă după ce pozase ultima oară blondă pentru designerul mexican Benito Santos şi colaborează cu autorităţile federale, scrie New York Post. Fosta regină a frumuseţii ar putea da informaţii despre fiii traficantuli care conduc acum cartelul Sinaloa. Ea ar a avut contacte din 2017 cu FBI, ICE şi DEA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Emma Coronel Aispuro, soţia lui Chapo Guzmán, a anunţat agenţii federali americani că va călători în Statele Unite pentru a se prezenta justiţiei din acea ţară. Le-a dat un răgaz de câteva zile, astfel încât totul să fie gata când ajunge pe aeroportul Dulles din Virginia, luni 22. Scopul său: să ajungă la un acord cu Departamentul de Justiţie pentru a primi protecţie în schimbul faptului că spune ce ştie despre Cartelul Sinaloa. Nu a fost prima dată când a contactat agenţiile americane. FBI, ICE şi DEA vorbiseră cu ea din 2017. 

„Cu siguranţă cooperează”, a declarat pentru The Post o sursă federală , adăugând că soţia lui Joaquin „El Chapo” Guzman este probabil o candidată pentru protecţia martorilor. Emma vrea să se îndepărteze de violenţă şi a dorit întotdeauna să trăiască în SUA”, a spus sursa. S-a născut în California şi are dublă cetăţenie americană şi mexicană. Emma Coronel a avut contacte din 2017 cu FBI, ICE şi DEA
 
Autorităţile americane au anunţat victorioase recenta arestare a Emmei Coronel Aispuro, soţia de 31 de ani a fostului lider al cartelului Sinaloa, Joaquín „El Chapo” Guzmán Loera, dar unele surse spun că arestarea a fost aranjată, că femeia s-ar fi predat şi că ştia că va fi ridicată luni, pe Aeroportul Internaţional Dulles de lângă Washington.
 
Surse apropiate anchetei au declarat pentru VICE News că ar exista un acord de cooperare în baza căruia Coronel va furniza informaţii sau mărturii în schimbul clemenţei în propriul caz.
 
Coronel a ajuns marţi în instanţă, avocaţii săi fiind de acord să rămână în închisoare pe perioada anchetei. Femeia este acuzată de mai multe infracţiuni asociate traficului de droguri şi că şi-a ajutat soţul să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate din Mexic, ma scrie sursa citată.
 
Avocatul lui Coronel, Jeffrey Lichtman, care a fost avocat principal în procesului lui El Chapo, a acuzat autorităţile federale de scurgeri de informaţii atunci când a fost întrebat despre versiunea predării.
 
Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze subiectul, la fel şi un purtător de cuvânt al FBI, care se ocupă de cazul Coronel.
 
Procurorii federali au dezvăluit acuzaţiile împotriva Coronel la doi ani după ce soţul ei a fost găsit vinovat de acuzaţii federale de trafic de droguri, arme şi spălare de bani şi condamnat la închisoare pe viaţă. Încă nu este clar de ce Coronel a fost reţinută acum sau ce informaţii ar fi dispusă să ofere.
 
Chapo, în vârstă de 63 de ani, are împreună cu Coronel gemene de 9 ani. Nu se ştie în grija cui au rămas fetele acum când ambii părinţi sunt la închisoare.
 
La fel ca mama lor, gemenele s-au născut în California şi deţin dublă cetăţenie – americană şi mexicană. Rudele lui Chapo nu au putut obţine vize pentru a participa la procesul său din 2019 în SUA, dar Coronel a fost mereu în sala de judecată, iar fiicele lor au fost printre puţinii vizitatori permişi în perioada de arest din New York.
 
Dacă s-a predat, Coronel va beneficia de o pedeapsă redusă pentru acuzaţiile care i se aduc. Femeia riscă închisoare între 10 ani şi pe viaţă şi o amendă de până la 10 milioane de dolari.
 
În timp ce Coronel nu va putea fi folosită ca armă împotriva soţului ei, închis în Colorado, fiii adulţi ai lui Chapo – Iván, Ovidio, Joaquín şi Alfredo – care au au preluat de la tatăl lor o parte a cartelului Sinaloa şi sunt căutaţi de autorităţile americane, ar putea avea de suferit.
 
Fiii lui Chapo – cunoscuţi sub numele de Los Chapitos sau Los Menores – au aproximativ aceeaşi vârstă cu mama vitregă Coronel, cel mai mare fiind cu aproximativ şapte ani mai în vârstă decât femeia. Cel puţin în apararenţă relaţiile dintre Coronel şi Los Chapitos sunt cordiale.
 
În trecut, Coronel a negat orice implicare în activităţile ilicite ale familiei sale. În timpul procesului lui El Chapo, ea a acordat interviuri insistând că stilul ei de viaţă extravagant este susţinut în mod legitim.
 
„Avem afaceri”, a declarat Coronel pentru Telemundo în decembrie 2018. „Nu pot vorbi despre ele pentru că mass-media transformă tot ceea ce spun într-un mare scandal … Deţin nişte terenuri agricole, printre altele”, a spus ea.
 
Însă, conform documentelor, Coronel „era la curent cu transporturile de cocaină de mai multe tone, cu producţia de heroină, cu transporturile de marijuana şi cu tonele de metamfetamină”, introduse în SUA de cartelul soţului.
 
Un oficial de rang înalt al forţelor de ordine din SUA a spus pentru VICE News că arestarea lui Coronel „a fost plănuită mult timp şi că nu nu a fost ceva care a apărut din senin”.
 
Coronel este a treia soţie legitimă a lui Chapo. Lichtman, avocatul soţilor, a refuzat să spună dacă El Chapo a fost informat cu privire la arestarea soţiei sale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările