SONDAJE Barack Obama câștigă puncte în faţa rivalului său republican Mitt Romney

SONDAJE Barack Obama câștigă puncte în faţa rivalului său republican Mitt Romney

Barack Obama, preşedintele SUA (stânga) şi Mitt Romney, contracandidatul lui Obama în alegerile din 6 noiembrie (dreapta)

Barack Obama a profitat electoral de convenţia desfăşurată în cadrul Partidului Democrat, săptămâna trecută, conform mai multor sondaje publicate în ultimele zile, dintre care unul îl plasează pe actualul preşedinte cu 6 puncte în faţa rivalului său republican Mitt Romney, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform acestui sondaj, realizat de CNN-Opinion Research, Barack Obama este creditat cu 52 la sută din intenţiile de vot ale americanilor, comparativ cu doar 46 la sută pentru Mitt Romney, fostul guvernator de Massachusetts cu care îşi va disputa scaunul de la Casa Albă în alegerile din 6 noiembrie.

Înainte de participarea la Convenţia Democrată care a fost organizată între 4 şi 6 septembrie la Charlotte, Barack Obama era creditat în sondaje cu 48 la sută dintre voturi, la egalitate cu rivalul său republican.

Un at sondaj, realizat de Institutul Rasmussen, îi acordă 50 la sută dintre intenţiile de vot lui Obama, comparativ cu 45 la sută pentru Romney. Un sondaj Gallup îi conferă de asemenea un avantaj de 5 puncte procentuale preşedintelui american, care ar conduce cu 49 la sută față de 44 la sută cât are rivalul său.

Această creştere în favoarea lui Obama, ca urmare a convenţiei democrate, contrastează cu rezultatele convenţiei republicane desfăşurate la Tampa (Florida) pentru Romney, intenţia de vot în favoarea acestuia modificându-se foarte puţin după convenţie, scrie Agerpres.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: