Sondaj: Joe Biden îl devansează pe Trump în şase state indecise. Convenţia Republicană nu a schimbat nimic în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Democratul Joe Biden îl devansează pe Donald Trump într-un sondaj de opinie realizat de CNBC/Change Research în şase state indecise, în condiţiile în care Convenţia Naţională Republicană nu a schimbat nimic în cursa pentru Casa Albă.

În Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin, fostul vicepreşedinte Biden îl devansează pe preşedintele Trump cu 49% la 45%, potrivit sondajului publicat miercuri. În sondajul publicat acum două săptămâni, după Convenţia Democrată, dar înainte de Convenţia Republicană, avansul deţinut de Biden era de 49% la 46%.

Biden are cel puţin un avans strâns în toate cele şase state, care vor juca un rol major în stabilirea câştigătorului alegerilor prezidenţiale de pe 3 noiembrie.

Iată care sunt rezultatele sondajelor în cele şase state:

  • Arizona: Biden 49%, Trump 45% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 47%) 
  • Florida: Biden 49%, Trump 46% (neschimbat)
  • Michigan: Biden 49%, Trump 43% (în sondajul precedent Biden 50%, Trump 44%) 
  • Carolina de Nord: Biden 49%, Trump 47% (în sondajul precedent Biden 48%, Trump 47%)
  • Pennsylvania: Biden 50%, Trump 46% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 46%)
  • Wisconsin: Biden 50%, Trump 44% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 44%)

Sondajul a avut loc vineri şi sâmbătă, a intervievat 4.143 de posibili votanţi din statele respective şi are o marjă de eroare de plus/minus 1,4 puncte procentuale.

Cu toate că avansul lui Joe Biden s-a redus în sondaje atât la nivel naţional, cât şi în statele indecise, faţă de maximele atinse în cea mai dificilă perioadă a pandemiei de coronavirus, din iunie şi iulie, sondajul realizat de CNBC/Change Research arată o cursă electorală în mare parte neschimbată de evenimentele din ultimele săptămâni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite