Simbolistica hainelor purtate de primele familii ale Americii la ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noii lideri ai SUA au ales să poarte ţinute ale designerilor americani
Noii lideri ai SUA au ales să poarte ţinute ale designerilor americani

Hainele ales de Jill şi Joe Biden si Kamala Harris şi Doug Emhoff pentru ceremonia de învestire ce a avut loc, miercuri, pe treptele Capitoliului nu au fost deloc nesemnificative în astfel de ocazii.

GALERIE FOTO


Ralph Lauren, Christopher John Rogers sau Markarian: noua Primă doamnă Jill Biden, vicepreşedinta Kamala Harris şi preşedintele Joe Biden au ales să poarte ţinute ale designerilor americani pentru ceremonia de învestire, o tradiţie de lungă durată.

Joe Biden şi Doug Emhoff, soţul vicepreşedintei Kamala Harris, l-au ales ambii pe stilistul care reprezintă cel mai bine moda americană, Ralph Lauren, pentru costumele lor, la care noul preşedinte a ales o cravată de culoarea lavandei.

Atât preşedintele Biden, cât şi al doilea domn, Doug Emhoff, au purtat costume concepute de designerul american Ralph Lauren. Vicepreşedintele ales Kamala Harris a ales pentru Ziua Inaugurării să poarte vestimentaţii de Christopher John Rogers şi Sergio Hudson, potrivit CNN. Christopher John Rogers este un tânăr designer de culoare, din Baton Rouge care trăieşte în New York. Sergio Hudson este un creator de culoare din Carolina de Sud.  

 Kamala Harris a optat pentru doi tineri designeri afro-americani, Christopher John Rogers şi Sergio Hudson. Fosta senatoare de California a ales un compleu violet format dintr-o rochie peste genunchi şi un pardesiu de aceeaşi culoare. Adept al unui stil plin de culoare, Christopher John Rogers şi-a prezentat prima colecţie la Săptămâna Modei de la New York din septembrie 2019.

Culoarea violet a fost aleasă ca simbol al încrederii şi stabilităţii. Violetul, o combinaţie de albastru şi roşu - culorile celor două mari partide americane, ar fi simbolizat unitatea. Totodată, este una dintre culorile mişcării sufragetelor, care a deschis istoria emancipării femeilor.

În timpul celor două mandate ale soţului său, fosta Prima doamnă Michelle Obama a ales la rândul ei creatori americani adepţi ai diversităţii.

Deşi la începutul mandatului soţului său Melania Trump a ales un designer american, ea a preferat ulterior creaţiile unor stilişti europeni, mai ales italieni precum Dolce &Gabbana, Gucci sau Prada.

Numărul pe februarie al revistei Vogue, cu Kamala Harris pe copertă, considerată prea "relaxată", a stârnit polemici. Revista va edita un nou tiraj cu o fotografie diferită, considerată mai "demnă" de viitorul vice-preşedinte al SUA. În Ziua Inaugurării, multe femei din toată ţara au celebrat reuşita vicepreşedintei Kamala Harris de a deveni prima femeie care deţine această funcţie purtând perle. 

Prima doamnă, Jill Biden a ales un mantou şi o rochie albastre de Alexandra O'Neill, originară din Colorado, care desenează pentru casa Markarian, cu sediul în New York City.

Ralph Lauren este un obişnuit al sferelor puterii fiind cel care a îmbrăcat-o şi pe Melania Trump într-un taior bleu ciel la ceremonia de învestire a soţului său Donald Trump, în ianuarie 2017.Deşi casa de modă a fost înfiinţată în 2017 la New York, creatoarea sa a îmbrăcat numeroase celebrităţi, precum actriţa Laura Dern sau cântăreaţa Lizzo.

Alegerile vestimentare nu sunt întâmplătoare. Ele simbolizează o întoarcere la design-ul american şi încurajează atât tinerii creatori, cât şi pe cei doi designeri de culoare. Câteva dintre femeile care au participat la inaugurare - inclusiv Kamala Harris, dar şi fosta primă doamnă şi secretară de stat Hillary Clinton ca şi senatoarea Elizabeth Warren au purtat violet, o culoare a mişcării sufragetelor.

Cadourile primite de noii lideri americani 

La ceremoniile de învestire de la Washington, noul preşedinte american Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au primit cadouri în rotonda Capitoliului din partea Comitetului de primire, scrie BBC. 

 Senatorul republican Roy Blunt le-a prezentat celor doi tablouri realizate de un artist din Ohio, considerat "cel mai bun peisagist din Vest". 

Senatorul democrat Amy Klobuchar le-a prezentat două vase de cristal care "reprezintă speranţa şi încrederea pe care americanii şi le-au pus în voi pentru a duce ţara înainte".

Compania Lenox, cu sediul în Bristol, a creat cadouri pentru inaugurarea mandatului oficial al preşedintelui Joe Biden şi vice-preşedintelui Kamala Harris. Lenox, producător de cristaluri şi porţelanuri fine, a creat cadouri pentru nouă ceremonii de la preşedintele George W. Bush în 1989. Vazele de cristal unicat sunt gravate cu imaginea Casei Albe - pentru Biden şi clădirea Capitoliului - pentru Harris. 

Liderii din Congres au mai adus pentru cei doi steaguri arborate deasupra Congresului care au fost înrămate pentru a marca acest moment istoric. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite