Serie de atentate cu colete explozive în Texas. Poliţia cere localnicilor să nu deschidă pachetele lăsate la intrarea în locuinţe

Serie de atentate cu colete explozive în Texas. Poliţia cere localnicilor să nu deschidă pachetele lăsate la intrarea în locuinţe

Poliţia crede că este vorba de atacuri rasiste

Poliţia urmăreşte traseul crimelor rasiste din Austin, statul american Texas, după o serie de trei incidente cu colete care au explodat şi care au făcut doi morţi şi mai mulţi răniţi în zece zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un colet cu exploziv a rănit luni o persoană la Austin, în statul american Texas, unde poliţia stabilise deja o legătură între alte două incidente similare, informează AFP.
 
Luni dimineaţa, explozia unui colet a ucis un tânăr de 17 ani şi a rănit o femeie, într-o locuinţă din acelaşi oraş texan. Primul pachet capcană, lăsat la intrarea într-o casă din Austin, a explodat pe 2 martie şi a omorât un bărbat în vârstă de 39 de ani.
 
Poliţia nu a încadrat deocamdată al treilea colet în aceeaşi serie, dar a cerut localnicilor să nu deschidă pachetele lăsate la intrarea în locuinţe.
 
"Observăm într-adevăr asemănări şi de fapt apreciem că aceste cazuri sunt legate. Totuşi, nu ştim care ar putea fi mobilul din spatele acestor cazuri", a declarat Brian Manley, şeful poliţiei din Austin, după a doua explozie.
 
Autorităţile consideră că este vorba cel mai probabil despre atentate rasiste, deoarece victimele primelor două explozii sunt de culoare. Deocamdată, potrivit lui Manley, nu există indicii de terorism. Se cunoaşte tipul de mecanism exploziv din primele două colete.
 
Poliţitii texani verificau luni camerele de supraveghere ale unor locuinţe, deoarece cred că pachetele au fost lăsate personal, nu trimise prin poştă.
 
citeste totul despre: