Senatul SUA a votat SpaceForce, un proiect de 738 de miliarde de dolari

Senatul SUA a votat SpaceForce, un proiect de 738 de miliarde de dolari

Donald Trump este partizanul acestui proiect militar ce va crea o nouă branşă în aviaţie.

Senatul SUA  a aprobat proiectule care va crea un nou detaşament al armatei SUA specializat pe luptele aeriene. Proiectul valorează 738 de miliarde de dolari şi este denumit SpaceForce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatul a aprobat acest proiect cu un scor de 86 la 8, acesta fiind numit National Defense Authorization Act (NDAA).

Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul cu 377 de voturi la 48.

NDAA reorganizează în fapt aviaţia militară americană iar proiectul prvede totul până la cel mai mic amănunt, de la nivelul plăţilor la ce aeronave vor mai fi folosite în continuare.

SpaceForce este prima ramură militară nou creată de americani în 30 de ani dar nota de plată este una destul de piperată.

Legea NDAA pentru anul fiscal 2020 majorează cheltuielile pentru apărare cu circa 20 de miliarde de dolari, respectiv cu 2,8%. Bugetul include 658,4 miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării şi programele de securitate naţională ale Departamentului pentru Energie, 71,5 miliarde de dolari pentru războaiele externe în curs şi 5,3 miliarde de dolari pentru fonduri de urgenţă destinate reparaţiilor necesare în urma dezastrelor naturale.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările