Senatul SUA a adoptat în unanimitate interzicerea folosirii aplicaţiei TikTok pe dispozitivele primite de la guvern de către angajaţii federali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinută de o companie chineză, aplicaţia TikTok este considerată periculoasă de către administraţia Trump. FOTO Shutterstock
Deţinută de o companie chineză, aplicaţia TikTok este considerată periculoasă de către administraţia Trump. FOTO Shutterstock

Senatul Statelor Unite a adoptat joi în unanimitate un proiect de lege care prevede interzicerea folosirii aplicaţiei video TikTok pe dispozitivele primite de la guvern de către angajaţii federali, pe fondul avertismentelor date de Casa Albă că va interzice activitatea companiei în Statele Unite, transmite Reuters.

Aplicaţia a devenit ţinta parlamentarilor şi a administraţiei Trump din cauza riscurilor implicate pentru securitatea naţională de faptul că aplicaţia este deţinută de compania chineză ByteDance.

Potrivit unei legi adoptate în China în 2017, companiile au obligaţia să susţină şi să coopereze cu reţeaua naţională de spionaj a ţării.

”Sunt încurajat de sprijinul bipartizan pe care l-am observat în acest organism de a trage la răspundere Partidul Comunist Chinez, iar asta include...a trage la răspundere acele companii care fac jocul Chinei”, a afirmat iniţiatorul proiectului, senatorul Josh Hawley, într-un comunicat.

”Şi dacă avem un cuvânt de spus în acest sens, nu  ne vom opri aici”, a adăugat senatorul republican.

Luna trecută, Camera Reprezentanţilor a votat interdicţia ca angajaţii federali să instaleze aplicaţia pe dispozitivele primite de la guvern, un proiect depus de reprezentantul Ken Buck.

Prin adoptarea în Cameră şi în Senat, interdicţia este aşteptată să intre în curând în vigoare în Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al TikTok a spus că echipa din SUA a companiei nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o aplicaţie sigură, care protejează datele private le utilizatorilor.

Miercuri, TikTok a anunţat că lucrează cu experţi ai Departamentului pentru Securitate Internă din SUA ”pentru a se proteja faţă de influenţa străină” şi pentru a preveni dezinformările legate de alegeri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite